Diyanet İşleri Başkanlığı Filistin'e yardım kampanyası başlattı

Diyanet İşleri Başkanlığı, İsrail’in Filistin halkına uyguladığı saldırılar sonucu oluşan yaraları kapatmak için Türkiye genelinde yardım kampanyası başlattı. 81 ile gönderilen cuma hutbesinde İslam dünyasındaki bu olumsuzluklara...

Google Haberlere Abone ol
Diyanet İşleri Başkanlığı Filistin'e yardım kampanyası başlattı

Diyanet İşleri Başkanlığı, İsrail’in Filistin halkına uyguladığı saldırılar sonucu oluşan yaraları kapatmak için Türkiye genelinde yardım kampanyası başlattı.

81 ile gönderilen cuma hutbesinde İslam dünyasındaki bu olumsuzluklara ve son günlerde İsrail’in Gazze’de, masum insanlara yönelik zalim saldırısı kalpleri bir kez daha yaraladığına değinildi. "Ramazan, oruç, iftar, sahur, teravih demeden; kadın, erkek, yaşlı, bebek ayrımı gözetmeden kardeşlerimizin üzerine yağdırılan her bomba yüreğimize saplanıyor. Gönüllerimiz kan ağlıyor. Yangınlarla kasıp kavruluyoruz. Yere düşen her damla kan, mazlumun gözünden dökülen her damla gözyaşı, zihin ve gönül dünyamızı param parça ediyor." ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, Filistin halkının yanında olunması gerektiği vurgulandı.

    İsrail’in Filistin’e yönelik 2009 yılında yaptı saldırıların hatırlatıldığı hutbede, o yıl Türkiye genelinde bir yardım kampanyası başlatıldığına değinildi. Cuma vaazında şu ifadelere yer verildi: "Milletimiz, merhamet ve cömertlik duygularıyla yardımlarını esirgememişti. Toplanan bu yardımlar Filistin’deki kardeşlerimize sağlık, gıda, temizlik ve giyim gibi temel ihtiyaç malzemeleri olarak gönderilmişti. Gazze halkının acısı paylaşılarak yaralarına merhem olunmaya çalışılmıştı. Bugünkü acı tablo karşısında yeniden ülke çapında yardım toplama zarureti hasıl olmuştur. Başkanlığımızın başlattığı bu kampanyaya, her zaman olduğu gibi yardımlarınızı esirgemeyeceğiniz ümidiyle, mazlum, mağdur Filistinli kardeşlerimize yapacağınız yardımların kabulünü Yüce Allah’tan niyaz ediyorum."

    Namaz sonrasında da Türkiye’nin 81 ilindeki camilerde Gazze’de yaşanan insanlık dramı için yardım toplandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından toplanan yardımların ortak bir hesapta birleştirileceği ve Filistinli yetkililere teslim edileceği belirtildi. CİHAN

Yorumlar