Diyanet İşleri Başkanı: İlim ve bilim arttı ama alim ve bilgelerimiz azaldı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, dünyada ilim ve bilginin çoğalmasına rağmen alim ve bilgelerin azaldığını söyledi.'Türk Dünyası Bilgeler Zirvesi Gönül Sultanları Buluşması' Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre Merkezi’nde...

Google Haberlere Abone ol
Diyanet İşleri Başkanı: İlim ve bilim arttı ama alim ve bilgelerimiz azaldı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, dünyada ilim ve bilginin çoğalmasına rağmen alim ve bilgelerin azaldığını söyledi.

'Türk Dünyası Bilgeler Zirvesi Gönül Sultanları Buluşması' Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre Merkezi’nde başladı. 3 gün sürecek olan programa Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye'den 350, yurt dışından da 150 kanaat önderi, bilim adamı, akademisyen, STK temsilcisi katıldı.

Törenin konukları arasında yer alan Bakan Eker, konuşmasına, Sezai Karakoç’un ‘Zamana Adanmış’ şiirini okuyarak başladı. Konuşmasında sık sık sevgi ve hoşgörü mesajı veren Bakan Eker, gelecek nesillere gönül sultanlarının miraslarını bırakmak gerektiğini belirtti. Eker, “Gönül sultanlarının varisleri olarak bugün ihtiyaç hissettiğimiz dil, edebiyat, hikmet, marifet ile bizim tarihimizi yeniden yorumlayıp, gelecek nesillerimizin zihin haritalarının oluşmasını sağlamalıyız. Hem yaşadığımız çağın zulüm ve problemlerinden korunma, hem de insanlık için saadet reçetesi olan medeniyet ırmağımızın büyümesine katkı sağlamış olacağız.” diye konuştu.

Diyanet İleri Başkanı Görmez ise alimlerin ve bilgelerin azalmasından dert yandı. Başkan Görmez, şöyle dedi: “Türk dünyasında ve Türkiye’de ilmimiz çoğaldı ama alimlerimiz azaldı. Bilgimiz çoğaldı, fakat bilgelerimiz azaldı. Bu tür organizasyonların, aktivitelerin bilgece bir söz, bilgece bir duruş ve davranışa vesile olmasını, bilgeleri, bilgileri azalan dünyaya aşı gerçekleştirmesini temenni ediyorum.” Bakan Avcı da çıktığı kürsüden herkese teşekkür edip indi.

CİHAN

Yorumlar