Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e Rize'de tepki

Rize’de, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr.

Google Haberlere Abone ol
Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e Rize'de tepki

Rize’de, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e, ilde Cabir Dede olarak bilinen bir kişi tepki gösterdi. Yaşlı şahıs, Görmez’in konuşma yapmak üzere kürsüye çıktığı esnada, “Bunun dediklerine inanmayın. Gavurdur” diye bağırdı.

Görmez, Rize İl Müftülüğü tarafından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Spor Salonu’nda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katıldı. Konuşma yapmak üzere kürsüye yönelen Görmez’e protokol üyelerinin arka sırasında oturan ve Rize’de Cabir Dede olarak bilinen 90 yaşındaki kişi tepki gösterdi. Salonda birden bağırmaya başlayan yaşlı adamın, Görmez’e yönelik, “Bunu dinlemeyin. Gavurdur. Bu gavurun burada ne işi var.” dediği duyuldu.

Salonda görevli müftülük personelleri yaşlı adamı yaka paça dışarı çıkarttı. Yaşlı adam daha sonra bir arabaya koyularak etkinlik alanından uzaklaştırıldı. Cabir Dede olarak bilinen ve Kalkandere ilçesinde yaşayan şahsın, Türkiye’de namaz saatlerinin yanlış olduğu savunarak Başbakanlık ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na düzeltilme yapılması konusunda defalarca dilekçe gönderdiği öğrenildi. Yaşlı adamın tepkisinin de bu yüzden kaynaklandığı öne sürüldü. CİHAN

Yorumlar