Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den Ramazan mesajı

Yaklaşan Ramazan ayı öncesi açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Ramazan'ın hem milletimize hem alemi İslam'a huzur getirmesini, barış getirmesini, kardeşlik getirmesini, adalet ve özgürlük getirmesini Cenab-ı Hak'tan...

Google Haberlere Abone ol
Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den Ramazan mesajı

Yaklaşan Ramazan ayı öncesi açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Ramazan'ın hem milletimize hem alemi İslam'a huzur getirmesini, barış getirmesini, kardeşlik getirmesini, adalet ve özgürlük getirmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. İnşallah bu Ramazan'ın rahmet iklimi hem ülkemizde hem Musul'da, Kerkük'te, Bağdat'ta, Şam'da, her yere yeniden bir şefkat taşır, bir merhamet taşır." dedi.

İslam alimlerinden Seyda Mehmet Emin Er, ölümünün birinci yılında Gaziantep'te düzenlenen programda dualarla anıldı. Programa katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, çıkışta yaklaşan Ramazan ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bu Ramazan'ın adalet ve özgürlük getirmesini dileyen Görmez, "Yaklaşmakta olan Ramazan'ın hem milletimize hem alemi İslam'a huzur getirmesini, barış getirmesini, kardeşlik getirmesini, adalet ve özgürlük getirmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Nasıl ki kurak toprak yağmura muhtaçsa bugün bizim gönüllerimiz de yüreklerimiz de İslam dünyası da Ramazan'ın o rahmet iklimine muhtaçtır. İnşallah bu Ramazan'ın rahmet iklimi hem ülkemizde hem Musul'da, Kerkük'te, Bağdat'ta, Şam'da, her yere yeniden bir şefkat taşır, bir merhamet taşır.” açıklamalarında bulundu.

Ramazan'ın rutin bir aya dönüştürülmemesi gerektiğini dile getiren Görmez, şunları kaydetti: "Müminleri birbirlerine karşı kalplerinin yeniden inşallah ülfet ve muhabbet içerisinde birbirine bağlar diye umut ediyoruz. Bize düşen vazife Ramazan'ı rutin bir aya dönüştürmemek. Ramazan'ın o maneviyatından en güzel bir şekilde istifade etmek. Ramazan çok büyük bir mekteptir. İstiyorum ki herkes bu mektebe kaydını yaptırsın. Orada en güzel şekilde ilk 10 gününde rahmeti tahsil etsin. İkinci 10 gününde mağfireti tahsil etsin. Son 10 gününde de bizleri her türlü kötülüklerden uzaklaştıracak beratımıza kavuşarak, huzur ve barış içerisinde bayrama kavuşmayı Cenab-ı Hak hepimize ve bütün Müslümanlara nasip etsin inşallah."

Açıklamaların ardından Görmez, Mehmet Emin Er'in mezarı başına gelerek dua etti. CİHAN

Yorumlar