Diyanet İşleri Başkanı Görmez’den Ezher Şeyhi’ne ‘idamları durdurun’ mektubu

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Mısır’daki idamların durdurulmasına öncülük etmesi için El Ezher Üniversitesi Şeyhi Prof.

Google Haberlere Abone ol
Diyanet İşleri Başkanı Görmez’den Ezher Şeyhi’ne ‘idamları durdurun’ mektubu

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Mısır’daki idamların durdurulmasına öncülük etmesi için El Ezher Üniversitesi Şeyhi Prof. Ahmet Al-Tayyip’e bir mektup yazdı. Görmez, "Acımasızca alınan bu kararın geçersiz kılınmasını sağlamak sizlerle birlikte El-Ezher âlimlerine düşmektedir." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Mısır’da alınan idam kararlarına ilişkin Ezher Şeyhi Prof. Ahmet Al-Tayyip’e hitaben bir mektup kaleme aldı. Avrasya İslam Şurası Başkanı sıfatıyla Ezher Şeyhi Al-Tayyip’e çağrıda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Avrasya İslam Şurası'na üye ülke ve topluluklar adına alınan idam cezalarının kaldırılmasını istedi. "Şahsım ve Avrasya ülkelerinde yaşayan Müslümanları temsil eden 50 dinî kurum başkanı adına sizlere hitap etmekten onur duymaktayım" ifadeleri ile başlayan mektupta Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Bizler El-Ezher’in, her zaman İslâm tarihindeki ününü, hakka giden yolda üstlendiği soylu vazifesini, bin yılı aşkın bir sürede İslâm ve Müslümanların bayraktarlığını, ilim ve irfan ehline olan himayesini ve her şeyden önce zulme ve zalime karşı olan dik duruşunu bilmekteyiz’’ sözlerine yer verdi. Mısır’da yerel bir mahkemenin 528 vatandaşı hakkında 24 Mart’ta idam cezası vermesinin Türk halkını derinden üzdüğünü ifade eden Görmez, ‘‘Sizlerden ve El-Ezher Üniversitesinin âlimlerinden, Mısırlı kardeşlerimiz arasında birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin yeniden tesis edilmesinde, adalet ve şefkat duygusuyla her türlü vazifeyi ifa edeceğinize olan umudumuzu ifade etmek isteriz." dedi.

"MÜSLÜMANLAR, BİRBİRİNE MÜSAMAHA İLE MUAMELE ETMELİ"

Bütün dünyanın Mısır’daki hâdiselerin siyasi bir fitne olduğuna şahitlik ettiğini savunan Diyanet İşleri Başkanı, "Mısır’da Müslümanlara, birbirlerine karşı merhamet ve müsamaha ile muamele etmeleri için çağrıda bulunması gerekenlerin en başında zat-ı âlileriniz ve çok değerli âlimleri ile Ezher Kurumu gelmektedir. Müslümanların ve Mısırlı kardeşlerimizin şan ve şerefini kurtarmak, acımasızca alınan bu kararın geçersiz kılınmasını sağlamak sizlerle birlikte El-Ezher âlimlerine düşmektedir." çağrısında bulundu.

"BU ZULÜM, DAHA BÜYÜK BOYUTLARA VARMADAN DUR DEMELİSİNİZ"

Avrasya İslâm Şurası Başkanı ve Diyanet işleri Başkanı sıfatları ile kaleme aldığı mektupta Mehmet Görmez, "Zat-ı âlilerinizin önünde bir fırsat ve Yüce Mevla önünde de bir sorumluluk bulunmaktadır. Ülkenizin ve kardeş Mısır halkının maruz kaldığı bu zulüm daha büyük boyutlara varmadan gereken çabayı göstererek adalet ve insaf sınırlarını aşmış olan her karara dur demek için, tüm dünya ülkeleri arasında ülkenizin ve necip halkınızın başının her daim dik kalması için, ilmin ve Ezher’in üzerinize yüklediği kutsal vazifeyi tereddütsüz ifa edeceğinize olan inancımızı ifade eder, Cenâb-ı Haktan bu sorumluluğunuzu hakkıyla yerine getirmenizde sizi muvaffak kılmasını niyaz ederiz." ifadelerine yer verdi.
CİHAN

Yorumlar