Diyanet İşleri Başkanı: En büyük miras güzel ahlak sahibi çocuk bırakmaktır

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bir babanın en büyük mirasının topluma güzel ahlak sahibi çocuk bırakması olduğunu söyledi.     Görmez, Adana Sabancı Merkez Camii’nde, hutbe okudu, cuma namazı kıldırdı....

Google Haberlere Abone ol
Diyanet İşleri Başkanı: En büyük miras güzel ahlak sahibi çocuk bırakmaktır

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bir babanın en büyük mirasının topluma güzel ahlak sahibi çocuk bırakması olduğunu söyledi.

    Görmez, Adana Sabancı Merkez Camii’nde, hutbe okudu, cuma namazı kıldırdı. Görmez, hutbede sadaka ile hayırlı evlattan bahsetti. İslam dininde bir fidan dikmekten ilim öğrenmeye farklı birçok şeyin sadaka olarak değerlendirildiğini anlatan Görmez, "İnsanların ilim ve irfanından faydalanması amel defterini kapatmaz. Bu her Müslüman'a düşen bir görevdir." dedi.

    Sahip olunan nimetler arasında evlatların ayrı bir yeri olduğuna dikkat çeken Görmez, “Allah’tan en fazla salih evlat istemek durumundayız. Babalar, çocuklarına benlik, kişilik ve kimlik kazandırmak durumundadır. Çocuklara hayatın manasını öğretmemiz lazım. Nereden gelip nereye gittiklerini ve güzel ahlakı. Bu en büyük mirastır” diye konuştu.

    Görmez, namazın ardından vatandaşlarla vedalaşarak camiden ayrıldı.

CİHAN

Yorumlar