Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz'dan mutluluk için '4S' formülü

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kırıkkale Başpınar Kapalı Spor Salonu’nda 'Kutlu Doğum' programı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz'dan mutluluk için '4S' formülü

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kırıkkale Başpınar Kapalı Spor Salonu’nda 'Kutlu Doğum' programı düzenlendi. Programa katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sav) hayatından örnekler vererek, ailelerin mutlu olması için samimiyet, sabır, sevgi ve saygıdan oluşan '4S' formülünü önerdi.

Müslümanların birbirlerine karşı içten ve samimi olmaları gerektiğini belirten Yılmaz, "Müminler birbirlerine karşı asla niyet okuyucu olmamalı, zihnindeki zannı okumaya kalkmamalı, itibarsızlaştırmaya kalkışmamalı, tecessüse düşmemeli, aleyhinde konuşmamalı, gıybet etmemeli. İmanın, İslam'ın şartı budur. 'Aldatan bizden değildir' diyor Allah'ın Resulü. Selamlaşmalı, hasta iken ziyaret etmeli, cenazesini teşrih etmeli, davetine icabet etmeli ve söz söylerken, görüş beyan ederken, yanlış ve yalan beyandan, yüksek seviyedeki iltifatlardan uzak durmalı, yanıltmamalı. Yani özünde söylediğiyle dilindeki arasında bir uyum, ahenk olmalı. Çünkü samimiyet, güven ortamı doğurur. Samimiyetin yok olması, güvenin yok olması demektir. Güven kaybolunca sevgi ve saygı da kaybolur." diye konuştu.

Konuşmasında mutlu aileler için '4S' formülü bulunduğunu ve ülkede samimiyet, dostluk ve kardeşliğin hakim olması için dua ettiğini ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, şunları söyledi: "Ailede bizim bir '4S' formülümüz var. Eşler arasındaki mutluluğun temel ögesi olan bu 4S; samimiyettir, sabırdır, sevgi ve saygıdır. Ama hepsinin başı samimiyettir. Eşlerin birbirlerine karşı yapmacık tavırlardan, sahte beyanlardan, maske takarak olduğundan fazla görünme şeklindeki sevdalardan özellikle ilk zamanlarda uzak durmalı, olduğu gibi görülmeyi, göründüğü gibi olmayı hem eşler, hem arkadaşlar, hem de mümin kardeşler birbirleri için olmazsa olmaz gibi görmeli ki işte o zaman o toplumda güven oluşur. Şu Kutlu Doğum vesilesiyle Allah-u Teala yüreğimizdeki yapmacık ve suni tavırları yok ederek onun yerine samimiyeti egemen kılsın ve ülkemize samimiyet hakim olsun, dostluk hakim olsun, kardeşlik hakim olsun diyorum."

İl Müftüsü Bekir Gerek ise önemli bir dini, sosyal ve kültürel gelenek haline gelmiş olan ve kamuoyu tarafından üst düzey ilgi gösterilen Kutlu Doğum Haftası’nın 2014 yılı temasının “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” olarak belirlendiğini söyledi.

Samimiyetin önemine vurgu yapan Müftü Gerek, “Hayatımızın her alanında önemli bir yeri olan samimiyetin, bizim anlam dünyamızda ihlas, doğruluk, dürüstlük, güven ve sadakat gibi kavramlarla çok yakın bir bağlantısı vardır. İnancın, itaatin ve kulluğun sadece Allah’a özgü kılınması, bütün ibadetlerin riya, gösteriş ve çıkardan uzak olarak, sadece Allah rızası için yapılması anlamına gelen ihlas ve samimiyet dinin özü, dindarlığın hulasasıdır. Samimiyetin olmadığı yerde dinden ve dindarlıktan bahsedilemez. Bu gerçeği; Yüce Allah, kendine ihlas ve samimiyetle kulluk etmeyi emreden ayet-i kerimesiyle beyan buyurdu.” ifadelerini kullandı.

Programda Vali Yardımcısı Rıfat Ata, Belediye Başkan Vekili Halil Danacı ve Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Dekanı Prof. Dr. Eyüp Baş, birer selamlama konuşması yaptı.
Yoğun ilgi gören gecede, programa gelenlere Kur’an-ı Kerim Türkçe maili, Ayet, Hadis ve Peygamber Efendimizi (sav) tanıtan kitap verildi. Yoğun kalabalığın yaşandığı program, Hafızların Kur’an Kerim ve ilahi okumasıyla sona erdi. CİHAN

Yorumlar