Diyaliz hastası çocuklar 23 Nisan’ı erken kutladı

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Organ Nakli Merkezi'nde tedavi gören ve organ alan-veren çocuklar 23 Nisan’ı erken kutladı.

Google Haberlere Abone ol
Diyaliz hastası çocuklar 23 Nisan’ı erken kutladı

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Organ Nakli Merkezi'nde tedavi gören ve organ alan-veren çocuklar 23 Nisan’ı erken kutladı.

    Nilüfer Lions Kulübü destekleri ile gerçekleştirilen etkinlik kapsamında diyaliz hastası çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir araya getiriyor. Botanik Park İskender Konağı'nda düzenlenen etkinliğe bazı TOFAŞ Profesyonel Basketbol A Takımı'ndan Efe Aydan ile bazı basketbolcular katıldı. Programda ayrıca UÜ Tıp Fakültesi Çocuk Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Dr. Osman Dönmez başta olmak üzere sorumlu hekimlerde hazır bulunarak çocukları gözetim altında tutmuş oldu.

    Neşeli ortamda geçen gerçekleşen etkinlik kapsamında kendi diyetleri için uygun görülmese de doktorları tarafından 23 Nisan’a özgü olarak Bursa’nın meşhur İskender kebabından tatmalarına izin verildi.

    Açık havada gerçekleşen etkinlikte mutlulukları gözlenen diyaliz hastası çocuklar özellikle Nilüfer Leo kulübün hazırladığı animasyon gösterisi ile unutulmaz bir gün geçirdi. Yer yer gösteriye de katılan diyaliz hastası öğrenciler, hazırlanan program kapsamında 23 Nisan’ı bir gün önceden de olsa doyasıya kutladı.

    Nilüfer Lions Kulübü Başkanı Zeynep Gengörü, Uludağ Üniversitesi'nde tedavi gören organ nakil olmuş, nakil bekleyen veya diyalize giren hastalara yönelik 23 Nisan programı düzenlemeyi uygun gördüklerini belirterek, “Bu çocukları anneleri ile birlikte 23 Nisan dolayısı ile buraya getirdik. Bu çocukların sağlık sorunlarından dolayı 23 Nisan kutlamalarına katılmaları yasak. Kapalı mekanlarda da fazla bulunmaları sakıncalı olduğu için açık havada bir program düzenlemeyi düşündük.” dedi.

    Ayrıca çocuklarının çoğunun İskender kebabını tatmadığı için Botanik parka getirdiklerini anlatan Gengörü, “Aslında diyetlerine pek uygun olmayan bu İskender konusunda tereddütleri vardı hekimlerimizi ama 23 Nisan hediyesi olması için hekimlerimizde buna izin verdiler.” şeklinde konuştu.

    Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Dr. Osman Dönmez de, “Bu çocukların çoğuna böbrek nakli yaptık. 23 Nisan dolayısı ile bu gün böyle bir organizasyon yapıldı. Bu etkinlikte çocukların çok mutlu olduğunu gördük. Bu etkinliğin çocuklar için güzel bir eğlence niteliğinde olması bizi de mutlu etti.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar