Divriği Ulu Camii ve Daruşşifası, öğrencileri ağırladı

Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Raybüs ile Divriği gezisi düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Divriği Ulu Camii ve Daruşşifası, öğrencileri ağırladı

Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Raybüs ile Divriği gezisi düzenlendi.

Unesco tarafından Dünya Mirası Listesi'ne alınan tarihi Ulu Camii ve Şifahanesi'nin gezilmesi için organize edilen gezide öğrenciler, tarihi esere hayran kaldı. Özellikle Ulucami’yi görmek isteyenler için Divriği ve Sivas arasında sefere konulan Raybüs ile yapılan gezide Selçuk Ortaokulu öğrencileri ve velilerden oluşan grup, Türk İslam medeniyetinin bir şaheseri olan Ulu Camii'ni gezerek bilgi sahibi olmaya çalıştı.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Kadir Pürlü, yaptığı değerlendirmede, Turizm Haftası münasebetiyle Divriği gezisi düzenlediklerini belirterek, “Bu geziye Selçuk ortaokuluyla beraber katıldık ve öğrencilerimizle, Dünya Mirası Listesine girmiş olan Türk İslam medeniyetinin bir şaheseri olan camiyi hep birlikte gezdik ve öğrencilerimize anlatma imkânı bulduk.” dedi. Kadir Pürlü, sefere konulan raybüse de sahip çıkılmasını isteyerek, artık Sivas ile Divriği arasındaki ulaşımın kolaylaştığını söyledi.

EMİRHAN KAYALIKLARI BÜYÜLEDİ

Kültür ve Turizm Müdürlüğü daha sonra Sivas’a 20 km mesafedeki Emirhan kayalıklarına tur düzenledi. Sivas Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Kulübü(SİVDAK) ile basın mensuplarının da katıldığı yürüyüşte bin 770 rakımlı tepeye yaklaşık 3 saatte tırmanan grup, Ballıkayalar olarak da bilenen yüksek kayalardan oluşan Emirhan kayalıkları görenleri büyüledi. 2 bin yıl önce yapıldığı tahmin edilen manastır ve gözetleme kulesi, dağ keçileri ve küçük şelaler de görüldü.

Kayalıkların zirvesinde Türk bayrağı açan gezi grubu, geri dönüşte zor anlar yaşadı. Doğaseverler dik yokuşlardan inerken güçlük çekti. CİHAN

Yorumlar