DİSK Başkanı Beko: ‘One minute’ tarzı açıklamalar ciddiyetsizliktir

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, AK Parti’yi Gazze saldırısı karşısında ciddi tepki gösterememekle suçladı. İsrail’i kınama dışında hiçbir gerçek yaptırım uygulanamadığını dile...

Google Haberlere Abone ol
DİSK Başkanı Beko: ‘One minute’ tarzı açıklamalar ciddiyetsizliktir

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, AK Parti’yi Gazze saldırısı karşısında ciddi tepki gösterememekle suçladı. İsrail’i kınama dışında hiçbir gerçek yaptırım uygulanamadığını dile getiren Beko, “AKP iktidarı, hamasi söylemlerle bu açıyı örtmeye çalışmaktadır. Bunlar olurken ‘one minute’ tarzı açıklamalar yapmak ciddiyetsizliktir." ifadelerini kulandı.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), İsrail’in Gazze’ye yönelik sürdürdüğü saldırıları protesto etmek amacıyla İsrail İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı.

Eyleme, DİKS Genel Başkanı Kani Beko ve DİSK’e üye sendika temsilcileri katıldı. Levent Büyükdere Caddesi’nde toplanan grup, taşıdıkları “Filistin’e Özgürlük, Filistin halkı yalnız değildir” pankartı eşliğinde İsrail Başkonsolosluğu’na yürüdü.

Grup yürüyüş süresince ‘Filistin halkı yalnız değildir’, Her yer Filistin her yer direniş’, ‘Katil İsrail Filistin’den defol’, ’Diren Filistin işçiler seninle’ slogan attı.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı İsrail Başkonsolosluğu önünde bir konuşma yapan

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “İsrail’in çoluk çocuk demeden Gazze’ye yapmış olduğu kara saldırısını, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu olarak kınıyoruz.” dedi.

‘İSRAİL KAN DÖKMEYE DEVAM EDİYOR’

DİSK’in örgütlü olduğu tüm işyerlerinde ‘Filistin halkıyla dayanışma’ eylemi başlattığını hatırlatan Beko, ”İsrail devleti, tarihinde daima yaptığı gibi bir kez daha sivilleri hedef aldı. Yüzlerce insan öldürüldü. İsrail devleti plajda oyun oynayan çocukları bombalayacak kadar gözü dönmüş bir şiddet ile kan dökmeye devam etmektedir.” diye konuştu.

Beko, Türkiye’yi yönetenlerin Orta Doğu politikasının ise iflas etiğini belirtti. Beko, “İsrail’i kınama dışında hiçbir gerçek yaptırım uygulanmamaktadır. AKP iktidarı, hamasi söylemlerle bu açıyı örtmeye çalışmaktadır.” dedi. Bu arada grup “Kahrolsun ABD işbirlikçi AKP” şeklinde slogan attı.

‘ONE MİNUTE SAMİYETSİZLİKTİR’

İsim vermeden üst düzeyde kimi yetkililerin çocuklarının İsrail ile ilişkilerini geliştirdiğine dikkat çeke Beko, “Bunlar olurken ‘one minute’ tarzı açıklamalar yapmak sadece samimiyetsizlik değil, aynı zamanda ciddiyetsizliktir." ifadelerini kulandı.

Beko, DİSK olarak Orta Doğu’da savaş çığlıkları atanlara karşı barış çığlıkları atmaya devam edeceklerini dile getirdi. Beko, konuşmasını “Kahrolsun savaş, kahrolsun İsrail diyoruz, yaşasın barış, yaşasın kardeşlik, yaşasın özgün Filistin halkı diyoruz.” sözleriyle tamamladı.

Bu arada DİSK Başkanı Beko, gerekli izinleri almaları durumunda DİSK üyeleriyle birlikte Gazze’ye gideceklerini de sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar