DİSK 1 Mayıs'ta Taksim'e çıkmaya kararlı

İstanbul Valisi'nin 'Taksim'de gösteri yok' izahatsına DİSK, "Diğer alanlar işçilerimizin kanının döküldüğü yerler değil" yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol
DİSK 1 Mayıs'ta Taksim'e çıkmaya kararlı

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1 Mayıs kutlamarıyla ilgili “Toplantı ve gösteri yapılabilecek yerler belli. Taksim bunlardan bir tanesi değil” dedi.

Vali Şahin'in sözlerini değerlendiren DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Mart sonunda  Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’nu toplayacaklarını ve burada esas gündem maddesi şekilde 1 Mayıs’ı gündemlerine alacaklarını söyledi.

"İŞÇİLERİMİZİN KANININ DÖKÜLDÜĞÜ ALAN DEĞİL"

Toplantının peşinden konuyla ilgili resmi izahat yapacaklarını anlatım eden Beko şöyle konuştu:

“Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin 1 Mayıs sektörü hakkında vermiş bulunduğu bir karar mevcut ve bu karar doğrultusunda,  1 Mayıs 1977’de katledilen 37 işçimizin anısına, DİSK ve KESK’in 1 Mayıs’ı Taksim’de tebrik hakları vardır. İşçilerimiz 1977’de katledilen işçi arkadaşlarını anmak, meslek mücadelelerini sürdürmek ve sözlerini izah etmek için 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak istiyorlar. İstanbul Valisi’nin bizlere göstermiş bulunduğu alanlar ve adresler işçilerimizin kanının döküldüğü alanlar değildir. Bu sebeple emekten, mücadeleden yana olanların adresi Taksim olmalıdır. Dilerim görüşerek, konuşarak 1 Mayıs’ı demokratik bir biçimde taraf yana, omuz omuza Taksim’de kutlarız.’’

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar