Dışişleri’nden Madagaskar halkına destek

Dışişleri Bakanlığı, Madagaskar’da gerçekleştirilen seçimlerin huzurlu bir ortamda gerçekleşmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri’nden Madagaskar halkına destek

Dışişleri Bakanlığı, Madagaskar’da gerçekleştirilen seçimlerin huzurlu bir ortamda gerçekleşmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dışişleri, Türkiye olarak Madagaskar halkına olan desteği yineledi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, ‘‘Madagaskar’da cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci turu ile genel seçimlerin, 20 Aralık 2013 tarihinde huzurlu bir ortamda gerçekleştirilmiş olmasından memnuniyet duyuyoruz. Bu seçimler, 2011 yılında, Güney Afrika Kalkınma Topluluğu ve Afrika Birliği’nin önemli katkı ve çabalarıyla Madagaskar’daki siyasi aktörler arasında imzalanan Yol Haritası uyarınca, geçiş döneminin sonlandırılarak ülkede kalıcı barış ve istikrarın tesisi bakımından bir dönüm noktası teşkil etmektedir.’’ denildi.

Türkiye olarak, Madagaskar’daki siyasi sorunların çözümünün Madagaskar halkının iradesi doğrultusunda, demokratik yollarla bulunacağı inancında olunduğuna dikkat çeken Dışişleri, ‘‘Bundan sonraki süreçte de siyasi aktörlerin uzlaşı ve sağduyu temelinde hareket etmelerini temenni ediyor, Madagaskar halkına desteğimizi yineliyoruz.’’ açıklamasına yer verdi.
CİHAN

Yorumlar