Dışişleri’nden Hokokost mesajı

Dışişleri Bakanlığı, 27 Ocak Holokost Kurbanlarını Anma Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri’nden Hokokost mesajı

Dışişleri Bakanlığı, 27 Ocak Holokost Kurbanlarını Anma Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Dışişleri, Türkiye’nin ırkçılık, yabancı düşmanlığı, ayrımcılık, anti-semitizm ve İslamofobi’nin önlenmesine yönelik ilkeli tavrını sürdüreceğini vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu tarafından, 2005 yılında Holokost Kurbanlarını Anma Günü olarak ihdas edildiğini hatırlattıktan sonra ‘‘Bu anlamlı günde Nazi rejimi sırasında topluca katledilen Yahudileri ve diğer azınlıkları saygıyla anıyoruz. İkinci Dünya Savaşı yıllarında büyük çoğunluğu Yahudi kökenli, birçok Türk vatandaşı da toplama kamplarında hayatını yitirmiştir. Bu vesileyle, Avrupa’daki Yahudi kökenli vatandaşlarımızı soykırımdan kurtarmak için kendi hayatlarını tehlikeye atmaktan çekinmemiş olan diplomatlarımızı da rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.’’ sözlerine yer verdi.

Dışişleri, ‘‘BM’nin Holokost Kurbanlarını Anma Günü ihdas etme kararı, aynı zamanda, nerede olursa olsun etnik kökeni ve dini inançları temelinde kişi veya topluluklara karşı tüm hoşgörüsüzlük, tahrik, taciz ya da şiddet uygulamalarını kınama amacını da taşımaktadır. Ülkemiz bu doğrultuda ırkçılık, yabancı düşmanlığı, ayrımcılık, anti-semitizm ve İslamofobi’nin önlenmesine yönelik ilkeli tavrını bugün olduğu gibi gelecekte de kararlılıkla sürdürecektir.’’ dedi.
CİHAN

Yorumlar