Dışişleri, IŞİD'in 'Türkler kaçırılmadı’ açıklamasını doğrulamadı

Dışişleri Bakanlığı, IŞİD’in yaptığı ‘Türkler kaçırılmadı’ açıklamasını doğrulamadı. Bakanlık yetkilileri, IŞİD’in konsolosluğa baskını esnasında başkonsolosun da diğer görevlilerle birlikte alınarak başka bir yere...

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri, IŞİD'in 'Türkler kaçırılmadı’ açıklamasını doğrulamadı

Dışişleri Bakanlığı, IŞİD’in yaptığı ‘Türkler kaçırılmadı’ açıklamasını doğrulamadı. Bakanlık yetkilileri, IŞİD’in konsolosluğa baskını esnasında başkonsolosun da diğer görevlilerle birlikte alınarak başka bir yere götürüldüklerini söyledi.

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre; gerek görüldüğü takdirde Musul’daki konsoloslukta görevli kişilerin aile ve yakınlarının Türkiye’ye getirilmesi için bütün araçların kullanılacağı belirtildi.

Yetkililer, IŞİD’in bugün Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya itibar etmediklerini belirterek, ortada çok sayıda spekülasyon şeklinde farklı bilgi dolaştığını, ancak bütün senaryoların tek tek değerlendirildiğini ifade etti. Konsolosluktaki görevlilerin yakınlarının ülkeye getirilmesi yönünde şu an için alınmış bir karar olmadığı, ancak gerek görülmesi halinde bütün araçların kullanılacağı dile getirildi.

CİHAN

Yorumlar