Dışişleri Bakanlığı'ndan Özür Geldi

ABD Dışişleri Bakanlığı, Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu yardımcısı Victoria Nuland ve Kiev Büyükelçisi Geoffrey Pyatt’ın arasındaki internette yayınlanan konuşmasındaki sözler nedeniyle özür diledi.

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri Bakanlığı'ndan Özür Geldi

Alman medyasında geniş yer bulan habere göre, İnternette yayınlanan görüşmede sesleri yayınlanan kişiler, Ukrayna’daki siyasi krizde uluslararası çözüm çabalarını tartışırken, Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu yardımcısı Victoria Nuland, Avrupa Birliği hakkında küfürlü ifade kullanarak Avrupa Birliği’nin Ukrayna’yla ilgili tavrının ciddiye alınmaması gerektiğini anlatırken telefonun diğer ucundaki kişi de bu sözlere destek verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki, bu görüşmenin yayınlanması ve elektronik ortamda postalanmasını “Rusya’nın casusluk yöntemlerinde yeni bir düzeysizlik” diye tanımladı. 

Amerika’nın Sesi’ne göre Psaki, “Bu aktif bir şekilde destekledikleri, internette ve Twitter’da yayınladıkları bir şey ve kesinlikle yeni bir düzeysizlik olduğunu düşünüyoruz” dedi. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jan Psaki, Müsteşar Nuland'ın bu haber dolayısıyla "özür dilemek" için AB yetkilileriyle temasa geçtiğini söyledi.

Yorumlar