Dışişleri Bakanlığı önünde Filistin’e destek eylemi

Ankara Dayanışması üyeleri, İsrail’in Gazze'ye yönelik kanlı saldırılarını Dışişleri Bakanlığı önünde protesto etti. Eylemciler, İsrail ile tüm ilişkilerin kesilmesine yönelik bir mektubu Bakanlık yetkililerine sundu.Halkevleri,...

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri Bakanlığı önünde Filistin’e destek eylemi

Ankara Dayanışması üyeleri, İsrail’in Gazze'ye yönelik kanlı saldırılarını Dışişleri Bakanlığı önünde protesto etti. Eylemciler, İsrail ile tüm ilişkilerin kesilmesine yönelik bir mektubu Bakanlık yetkililerine sundu.

Halkevleri, Emekçi Hareket Partisi, Ankara Tabipler Odası ve AKA-DER üyeleri Filistin halkına destek için öğle vaktinde Dışişleri Bakanlığı önünde eylem yaptı. ‘İsrail ile tüm ilişkileri kesin, AKP, İsrail ile iş tutmayı bırak, Sizin kârınız Filistinli çocukların kanıdır.’ dövizlerini taşıyan grup sloganlarla da kanlı saldırıları protesto etti.

Protestocu grup adına basın açıklamasını okuyan Yonca Alemdar, ”Türkiye-İsrail ekonomik, diplomatik, askeri ve kültürel ilişkilerinin tamamen kesilmesi talebini yükseltmek için kurulan Filistin için İsrail’e Karşı Boykot Girişimi olarak bizler, İsrail saldırganlığını frenlemenin öncelikli koşulunun İsrail ile ilişkilerin kesilmesi olduğunu biliyoruz. Emperyalizme ve Siyonizm’e karşı halkların kurtuluşundan, kardeşliğinden ve barıştan yana tüm güçleri de ilişkilerin kesilmesi çağrısını yükseltmeye, her alanda boykotu yaygınlaştırarak hayata geçirmeye davet ediyoruz.” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından, grup adına bir kişi, Türkiye Cumhuriyeti'nin İsrail ile tüm ilişkileri kesmesine ilişkin taleplerin yer aldığı mektubu Dışişleri Bakanlığı'na sundu. Eylemin yapıldığı esnada yoldan geçen sürücülerden bir kısmı Filistin bayrağı sallayan eylemcilere kornalarla destek verdi. Protestocu grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. Çevik kuvvet ekipleri de eylem sırasında hazır bekletildi. CİHAN

Yorumlar