Dışişleri Bakanı Davutoğlu seçim çalışmaları için Güroymak’ta

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bitlis’in Güroymak ilçesinde 30 Haziran seçimlerinin iptal edilmesinin ardından, 1 Haziran 2014’te yapılacak Belediye Başkanlığı seçimlerinde partisinin seçim çalışmalarına destek amacıyla ilçeye...

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri Bakanı Davutoğlu seçim çalışmaları için Güroymak’ta

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bitlis’in Güroymak ilçesinde 30 Haziran seçimlerinin iptal edilmesinin ardından, 1 Haziran 2014’te yapılacak Belediye Başkanlığı seçimlerinde partisinin seçim çalışmalarına destek amacıyla ilçeye geldi.

Muş’tan kara yoluyla Güroymak’a gelen Bakan Davutoğlu, Muş Caddesi üzerinde bulunan parti binası altında bulunan bir kahvehanede partililerle kahvaltı yaptı. Daha sonra AK Parti ilçe binası balkonundan halka seslenen Ahmet Davutoğlu halkı selamladı. Bakan Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz ‘Norşin’ denince yüreğimizi harekete geçiren bir ses duyarız. Bu diyarlar ilim, irfan diyarıdır. Buraya gelirken değerli dostumuza destek istemek için gelmedik. Norşin’den feyiz almaya geldik. Bizler Norşin’in talebeleri ve Norşin halkının hizmetkarıyız. Norşin’de birçok hocamızı andık. Mehmet Eminer hocamız, Halil Görenç hocamız ve daha niceleri Abdurrahman Taği’den bu yana herkes ilim irfan sahibi oldu. Bizim davamızı en iyi Norşinliler bilir. Bu topraklara imanı, irfanı tohum olarak ekmiş Norşin alimlerinin yolcusuyuz biz. 30 Mart seçimlerinde Türkiye’nin her etnik unsuru ile birlikte Norşin’in büyük ulemalarının yolunda bizlere destek verdiler. 30 Mart seçimlerine sadece Türkiye’deki vatandaşlarımız heyecanla bakmadı. İlim çağrısı yapan Filistinliler, Boşnaklar, Mynmarlılar hep dönüp Türkiye’ye baktılar. Türkiye’nin kaderi onların kaderidir. Türkiye’den gür bir ses çıktı. Tüm dünyaya adaleti, ilmi, irfanı yaymaya gelen Başbakan Erdoğan ve kadrolarının arkasındayız dediler. Şimdi bu büyük zaferi taçlandıralım. Norşin’de AK Parti olarak kazandığımızı sayıyoruz.”

NORŞİNLİLERDEN DESTEK İSTEDİ

Bakan Davutoğlu, önümüzdeki pazar günü yapılacak olan seçimin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, “Pazar günü vereceğiniz oy çok önemlidir. Norşin bizim kalbimizin mübarek diyarıdır. Burayı kaybetmeye tahammülümüz olamaz. Bütün bu bölgenin manevi sesidir. Bu sesin körelmesine izin vermeyelim. Başbakanımız Almanya ziyareti öncesinde bütün bakanlar kuruluna yönelik, ‘Herkes her işi bırakacak Norşin’e ve Ağrıya giderek, halkımızla beraber olacak’ dedi. Bütün bakanlar kurulunun kalbi de gözü de Norşin’de olacak”. ifadelerini kullandı.

“BU TOPRAKLARA 1,5 YIL ÖNCE KARDEŞLİK TOHUMLARI EKTİK”

Bakan Davutoğlu, 1,5 yıl önce bu topraklara kardeşlik tohumları ektiklerini, bunlardan rahatsız olanların 2013 yılında Gezi Parkı olayları ve 17 Aralık operasyonları ile sabote etmeye çalıştıklarını savunarak, “1,5 yıl önce bu topraklara kardeşlik tohumları ektik. Bu oylarla çözüm süreci ve bölgenin kalkınması için hep birlikte seferber olacağız. Bingöl’den Bitlis’e kara yoluyla geldim. Kürt, Zaza, Türk hepsi kardeşlik içinde yaşıyor. Bu baharın ve kardeşlik tohumlarını büyük bir manevi çınar olarak Türkiyemizin her köşesine merhamet ve iyilik götürmek için emek vereceğiz. Bediüzzaman Saidi Nursi de bunun mücadelesini verdi. Bu çınarın dallarının kırılmasına izin vermeyeceğiz. Göreve geldiğimizde her türlü hizmeti sizlere sunacağız. Bu bir seçim vaadi değil, Norşin’e duyduğumuz manevi sevginin bir göstergesidir. Biz halkımızın önünde verdiğimiz sözü hakkımızın önünde vermiş gibi veririz. Bu çözüm sürecini nihayete erdireceğiz. Dünyanın her köşesindeki mazlumlara sahip çıkacağız. Bu Norşin’den yükselen ilim ve irfanı her yere götüreceğiz. Mynmarlı, Filistinli, Suriyeli ve Somalili vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağız. Bosna’daki sel felaketine de yetişeceğiz. Hepinizin gönlünüzün bizimle birlikte olduğunu ve bizim gibi düşündüğünüzü biliyoruz. Bize desteğinizi ifade edin dedik. Encümen seçimlerinde 15’den 9’unu almışız. Altyapı tamam. Üst yapıda Ankara’da tamam. Başbakan başta olmak üzere bizler Norşin’in başbakanı, bakanı, milletvekiliyiz. Arada bir eksik kalmış. O aradaki halkayı tamamlayın. Hüseyin Mutlu’yu başkan yaparak hizmette eksik, kusur olmasın. Biz size geldik söz verdik. Bu davayı yeni burçlara götüreceğiz. Siz de bize söz veriyor musunuz? Bize destek verecek misiniz? Mynmar, Somali, Filistinliler adına bize destek verecek misiniz? Allah yolunuzu açık etsin.” şeklinde konuştu. Bakan Davutoğlu ve beraberindekiler, daha sonra Güroymaklı esnafları ziyaret ederek, Ağrı’ya doğru yola çıktılar.

CİHAN

Yorumlar