Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: YPG unsurları halen Münbiç'te

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Münbiç operasyonu biter bitmez YPG'liler Fırat Nehri'nin gerisine gidecek. Fırat Nehri'nin gerisine gitmesi, bunların uyguladığı politikalara katılıyoruz anlamına gelmez. Şu anda YPG unsurları halen Münbiç'te." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: YPG unsurları halen Münbiç'te
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnsonile görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.


Johnson, toplantıya "Büyük amcam, zannediyorum sizin yaptığınız işi yapıyordu. Benim kuzenim de aynı şekilde. Bu bakanlıktaydı. Bu bakanlıkta benim ailemin bir tarihi var. Burada olmak benim için çok güzel" ifadeleriyle başladı.


Çavuşoğlu, Münbiç operasyonuna ilişkin soru üzerine şunları kaydetti:

"Münbiç operasyonunda, bazı YPG unsurlarının geriden lojistik amaçla katılması gerektiğini ortaya koyunca müttefikimiz ABD, Biz bunun yanlış politika olduğunu söyledik. Ama sonra bir şartla buna bir şekilde olur verdik. Münbiç operasyonu biter bitmez YPG'liler Fırat Nehri'nin gerisine gidecek. Fırat Nehri'nin gerisine gitmesi demek oralarda bunların uyguladığı politikalara katılıyoruz anlamına gelmez. Şu anda YPG unsurları halen Münbiç'te."
ypg

Yorumlar