Direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil dereye uçtu

Eskişehir’den Kütahya’ya gelen otomobil, sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu Porsuk 1 köprü bariyerlerine çarparak dereye uçtu.

Google Haberlere Abone ol
Direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil dereye uçtu

Eskişehir’den Kütahya’ya gelen otomobil, sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu Porsuk 1 köprü bariyerlerine çarparak dereye uçtu. Sürücü, suya atlayan biri kişi tarafından kurtarıldı.

Edinilen bilgilere göre, kaza, Kütahya-Eskişehir kara yolu 20. kilometresinde meydana geldi. Mümin Çiçek (46) idaresindeki 26 TU 610 plakalı otomobil, Eskişehir’den Kütahya’ya geldiği esnada direksiyon hâkimiyetini kaybedip Porsuk 1 köprü bariyerlerine çarparak dereye uçtu.

Kazıyı gören sürücüler durumu polis, AFAD ve sağlık ekiplerine bildirdi. Yardım için duran bir sürücü soyunarak suya atlayıp, batmakta olan otomobil sürücüsünü çarpmanın şiddetiyle açılan bagaj kapağından çıkartıp diğer sürücülerin yardımıyla yola çıkardı. Yoldan geçen bir vinci de durdurup yardım isteyen diğer sürücüler, suyun içindeki otomobili de vinç yardımıyla sudan çıkardı.

Olay yerine gelen polis ekipleri yol güvenliğini sağlarken, 112 Acil Servis ekipleri, otomobil sürücüsü Mümin Çiçek'i, olay yerinde yaptığı ilk müdahalelerin ardından Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Kaza sonrası kullanılmaz hale gelen otomobil ise kurtarıcı yardımıyla güvenlik amacıyla emniyet otoparkına çektirildi. CİHAN

Yorumlar