Dink için adliye önünde eylem yaptılar

Hrant Dink davasının görüldüğü Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde toplanan grup slogan atarak eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Dink için adliye önünde eylem yaptılar

Hrant Dink davasının görüldüğü Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde toplanan grup slogan atarak eylem yaptı. Eylemciler, adil bir yargılama istediklerini söyledi.

Hrant Dink davasının 3. duruşması 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edildi. Hrant Dink, davasının görüldüğü İstanbul Adliyesi önünde toplanan grup, ‘katil devlet hesap verecek’, ‘katilleri koruyan cinayete ortaktır’, ‘Hrant için, adalet için’ şeklinde sloganlar attı. Eyleme yazar Oral Çalışlar ve Ahmet Ümit’de katıldı.

Grup adına açıklama yapan Ahmet Ümit, ”Hrant Dink’in öldürülmesinde payı olan kamu görevlilerinin yargılanmasını talep ettik. Görev ihmal gibi gerçeğe hiç de uymayan gerekçelerle, ya da kurum içi yasak savma kabilinden yürütülen soruşturmalarla değil, kamuya açık bir mahkemede ve adil bir yargılamayla. Bu olmadı, olmadığı gibi yargılanması istenen kamu görevlileri terfi almaya devam ettiler. Devlet içinde üst makamlara kadar tırmandılar. Bakan bile oldular.” dedi. Ümit, adil yargılama istediklerini söyledi.

Açıklamanın ardından grup üyelerinden bazıları, davayı takip etmek için adliye binasına girdi.




CİHAN

Yorumlar