Dink davasında bozmaya karşı yine karar çıkmadı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada sanıklardan Ahmet İskender yakalanamadığı için Yargıtay’ın bozma kararına karşı yine karar çıkmadı. İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya...

Google Haberlere Abone ol
Dink davasında bozmaya karşı yine karar çıkmadı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada sanıklardan Ahmet İskender yakalanamadığı için Yargıtay’ın bozma kararına karşı yine karar çıkmadı.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya katılan sanık olmadı. Duruşmaya Dink ailesinin avukatları ile sanıklar Yasin ve Osman Hayal’in avukatı geldi.

Duruşmada Mahkeme Başkanı Tevfik Güngören, hakkında yakalama kararı olan sanıklardan Ahmet İskender’in halen yakalanamadığını belirtti. Mahkeme Başkanı, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’nün, “Ahmet İskender’in 2012 yılına kadar ailesiyle Trabzon’da yaşadığını, bu tarihte ailesinden ayrılarak İstanbul’a taşındığını bildirdiğini.” söyledi.

Dönemin İl Jandarma Komutanı Ali Öz’ün yargılandığı davada Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin iki dosyanın birleştirilmesinin talep ettiğini hatırlatan mahkeme başkanı, birleştirmeye muvafakat vermediklerini bildirdi.

Dink ailesinin avukatlarından Bahri Belen, “Sanık Ahmet İskender’in yakalanamaması nedeniyle dosyada 1 yıldır karar verilememektedir. Yargılamanın geldiği aşama dikkate alınarak Ahmet İskender yönünden dosyanın ayrılmasını ve diğer sanıklar yönünden Yargıtay bozma ilamında belirtilen şekilde karar verilebilir. Bu şekilde karar verilmesini istiyoruz.” dedi.

Duruşma savcısı, Ahmet İskender ile ilgili dosyanın ayrılması yönündeki talebin bu aşamada reddine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme, yargılamanın geldiği aşamayı dikkate alarak sanık Ahmet İskender hakkında bu aşamada ayırma kararı verilmesine yer olmadığına karar verdi. Gelecek celse de yakalanamaması halinde avukatların taleplerinin kabulü edilmesi kararlaştırıldı. Sanık Ahmet İskender hakkındaki yakalama kararının devamına hükmeden mahkeme, yakalama emrinin akıbetinin titizlikle soruşturulmasına karar verdi. Mahkeme, İskender’in UYAP’ta görünen son adresine Yargıtay bozma ilamı eklenerek ‘tebliğe rağmen duruşmaya gelmemesi halinde, yargılamanın yokluğunda yapılarak, yokluğunda karar verileceği’ yazısının gönderilmesini de karara bağladı. Duruşma 30 Ekim’e ertelendi.

CİHAN

Yorumlar