‘Dini, mezhepsel ve kültürel ayrıma rıza göstermiyoruz’

Adıyaman Dernekleri Federasyonu , Alevilerin evlerinin ikinci kez işaretlendiği yönündeki söylemleri üzülerek gözlemlediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
‘Dini, mezhepsel ve kültürel ayrıma rıza göstermiyoruz’

Adıyaman Dernekleri Federasyonu , Alevilerin evlerinin ikinci kez işaretlendiği yönündeki söylemleri üzülerek gözlemlediklerini söyledi. Yazılı açıklama yapan Federasyon, "Dinî, mezhepsel, kültürel, kökensel hiç bir ayırıma rıza göstermediğimizi belirterek bu ve benzeri provakatif hareketlerin son bulmasını arzu ettiğimizi vurguluyoruz.” dedi.

Adıyaman Dernekleri Federasyonu, Alevilerin evlerinin ikinci kez işaretlendiği yönündeki söylemler üzerine yazılı açıklama yaptı. Üzerinde yaşadıkları toprakların yanlış anlaşılmasına, demokrasi kültürünün kadim değerlerinin yıpratılmasına, halkın itibarına gölge düşürülmesine müsaade edilmeyeceğinin belirtildiği açıklamada, “Nemrut Dağı’nın zirvesinde, 2 bin 500 yıl öncesinde doğu ve batının ikonlarını sergileyerek kültürleri buluşturan yaklaşımını, birlikte yaşama ve birlikte yücelme anlayışını devam ettirmede kararlıyız. Farklılıklarımızın zenginliğimiz olduğunu biliyor, aileden iş çevresine, okuldan mahalleye toplumun her katmanıyla barış ve huzur içinde yaşamanın zaruretine inanıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Yüzyıllardır birlikte yaşama sanatını beraber yaşatmış Adıyaman'da son günlerde Alevilerin evlerinin ikinci kez işaretlendiğini söylemlerini üzülerek gözlemlediklerinin aktarıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Dinî, mezhepsel, kültürel, kökensel hiç bir ayırıma rıza göstermediğimizi, kardeşliğe, dostluğa, barışa ve birlikte yaşamaya zarar verecek her türlü harekete müsaade ve müsamaha göstermeyeceğimizi, tahrikçileri kınadığımızı ve bir an önce ortaya çıkarılıp kanunî bedellerinin ödetilmesini istediğimizi bu ve benzeri provakatif hareketlerin son bulmasını arzu ettiğimizi bir kez daha vurguluyoruz.”
CİHAN

Yorumlar