Dini cemaat temsilcileri Taksim'de iftar sofrasında buluştu

Beyoğlu Belediyesi'nin Taksim Meydanı'nda düzenlediği iftar yemeğine vatandaşların yanı sıra farklı cemaat ve milletlerin temsilcileri katıldı. İftara katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Valisi Hüseyin...

Google Haberlere Abone ol
Dini cemaat temsilcileri Taksim'de iftar sofrasında buluştu

Beyoğlu Belediyesi'nin Taksim Meydanı'nda düzenlediği iftar yemeğine vatandaşların yanı sıra farklı cemaat ve milletlerin temsilcileri katıldı. İftara katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, farklı renklerin iftar sofrasında bir araya gelmesinden dolayı duydukları mutluluğu dile getirdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise "İçinde bulunduğumuz alan da Taksim. Suların taksim olduğu bir yer ama burada kardeşlik de taksim oluyor." dedi.

Beyoğlu Belediyesi'nin, Taksim Meydanı'ndaki iftar yemeğine; Vali Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri Yusuf Çetin, Episkopos Sahak Maşalyan'ın yanı sıra gazeteciler, sanat ve spor camiasından isimler ile vatandaşlar katıldı. Davetlileri Başkan Ahmet Misbah Demircan karşıladı.

İftar yemeğinden sonra Rahmi Yaran yemek duası yaptı. Duasında, İslam aleminde birlik ve beraberliğin korunmasını diledi.

İftar yemeğine ilişkin konuşan Vali Mutlu, "Ramazan ayı rahmet ayı. Böyle bir ayın İstanbul'da kutlanıyor oluşu, bu şehrin kutsiyeti, aziz şehir olması itibariyle de İstanbullular büyük bir coşku içinde gönül birlikteliği oluşturuyorlar. Beyoğlu Belediyemizin iftar yemeğinde güzel ülkemizin bütün farklı renkleri ile bir araya geldik. Her şeyden evvel gönüllerimizi doyurduk. Bu Ramazan'ın hayırlara vesile olmasını yürekten diliyorum." ifadelerini kullandı.

"Taksim'de farklı inançta ve anlayışta insanlar sofraları paylaştı." diyen Başkan Topbaş ise "Aynı masada oturduk ve Allah'ın verdiği nimetlerden istifa ettik. Demek ki bir araya gelebiliyor ve güzellikleri yaşayabiliyoruz. Dünyada hoşgörü ve kardeşliğin yayılması için kan ve gözyaşının bitmesi için insanlığın bu yönde gayret sarfetmesi gerekiyor. Burada nasıl bir araya geldiysek her daim güzellikleri paylaşabiliriz." şeklinde konuştu.

İftara ev sahipliği yapan Ahmet Misbah Demircan da duygularını şöyle dile getirdi: "Kardeşliğin en iyi bölüşüldüğü nokta sofra. Bu gelenek yüzlerce yıldır bu topraklarda var. Beyoğlu sınırları dar bir ilçe olabilir ama anlam itibariyle bütün dünyayı kuşatacak kadar geniş. Biz Beyoğlu'nu tanımlarken, bütün farklı insanların huzur içinde yaşadığı bir yer olarak tarif ediyoruz. İçinde bulunduğumuz alan da Taksim. Suların taksim olduğu bir yer ama burada kardeşlik de taksim oluyor. Bugün en güzel sembolik günlerinden birini daha yaşıyor. Davetliler Beyoğlu'ndaki muhtelif vatandaşlar. Yaklaşık 3 bin kişi iftar soframızda bir geleneği devam ettiriyoruz." CİHAN

Yorumlar