DİMDER: Sosyal medya ağını kesmek demokratik hiçbir ülkede kabul edilemez

Denizli İnternet Medyası Derneği (DİMDER) Başkanı Erol Uçkan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, özel bir televizyon kanalında gerekirse Facebook yada Youtube sitelerine erişimi engelleyebileceği yönündeki açıklamalarının kabul edilebilir olmadığını söyle.

Google Haberlere Abone ol
DİMDER: Sosyal medya ağını kesmek demokratik hiçbir ülkede kabul edilemez

Denizli İnternet Medyası Derneği (DİMDER) Başkanı Erol Uçkan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, özel bir televizyon kanalında gerekirse Facebook yada Youtube sitelerine erişimi engelleyebileceği yönündeki açıklamalarının kabul edilebilir olmadığını söyledi. Bu tür sitelerin halkın büyük çoğunluğunun gerek kendi ülkesiyle gerekse dünyayla iletişimini sağlayan, sosyal yaşantısında büyük önem arz ettiğini belirterek, “Sosyal medya ağını kesmek, demokratik olan hiçbir ülkede kabul edilemez. Son günlerde yaşanan bazı olayları gerekçe göstererek, 76 milyon insanı böyle bir yasaklamayla cezalandırmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Sosyal medya, iş hayatında da büyük bir sektör haline dönüştü. Milyonlarca insan sosyal medya üzerinden iş hayatını yönlendiriyor, geliştiriyor veya büyütüyor. Bugün dünyanın hangi ülkesine bakarsanız bakın, sosyal medya ağı her alanda kendini geliştirip yenilerken ülkemizin Çin veya İran gibi yasaklama yoluna gideceğini işaret etmesi, ülkemizdeki sorun yumağını daha da büyütecektir.” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın böyle bir adım atmasının Türkiye’yi yasaklar ülkesi yapmaktan başka bir işe yaramayacağını söyleyen DİMDER Başkanı Uçkan, “2013 verilerine göre Türkiye’de 26,5 milyon internet kullanıcısı var. Bunun 20 milyonu Facebook kullanıyor. Olası bir yasaklamanın faturası elbette ağır olacaktır. DİMDER olarak Türkiye’nin yasaklar ülkesi olmasını değil, özgürlükleriyle anılan bir ülke olmasını arzu ediyoruz. Özel yaşamın ihlâli ya da mahremiyetleriyle ilgili hukuksuzluklara elbette bizler de karşıyız ancak topyekûn milleti cezalandırarak değil, teknik ve teknolojik hamlelerle bu sıkıntılara çözüm bulunabilir. Unutulmamalı ki bugün dünyada yaşanan en büyük sorunların başında iletişimsizlik geliyor. Savaşların, kötülüklerin, kaosların, yanlış anlaşılmaların, dedikoduların veya iftiraların en büyük ana kaynağı yine iletişimsizliktir. Bir ülkenin dünyayla iletişim ağını kesmesini doğru bulmuyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar