Dilenci operasyonunda yakalananların çoğu Suriyeli çıktı

Mersin merkez Akdeniz ilçesinde vatandaşların dini ve vicdani duygularını istismar eden dilencilere yönelik başlatılan uygulamada yakalanan dilencilerin büyük çoğunluğunun ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler...

Google Haberlere Abone ol
Dilenci operasyonunda yakalananların çoğu Suriyeli çıktı

Mersin merkez Akdeniz ilçesinde vatandaşların dini ve vicdani duygularını istismar eden dilencilere yönelik başlatılan uygulamada yakalanan dilencilerin büyük çoğunluğunun ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler olduğu bildirildi.

Akdeniz Belediyesi'nden yapılan açıklamada Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından Mersin kent merkezinde dilencilik yapanlara karşı bir dizi operasyon yapıldı. Mersin ve Akdeniz’in en kalabalık olan cami ve caddeleri kontrol edildi. Uygulamada, halkın dini ve vicdani duygularını istismar eden dilenciler, ekiplerin çalışmasıyla çarşı merkezinden toplanarak Zabıta Müdürlüğü’ne getirildi. Kimlik tespitleri ve gerekli yasal işlemleri yapılan dilencilerin üzerleri arandı. Yakalanan dilencilerin büyük çoğunluğunun Suriye uyruklu olduğu ortaya çıktı.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan insanların büyük çoğunluğunun, açlık ve yoksullukla yüz yüze bırakıldığını, bu nedenle de dilenmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Suriye’deki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan insanların bir kısmı, yaşadıkları kentlerde dilencilik yaparak geçimlerini sağlamaya çalıştığını vurgulayan Mutlu bu durumun ciddi bir sosyal sorun haline geldiğini kaydetti.

Akdeniz Belediyesi olarak, görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çalıştıklarını anlatan Mutlu şöyle devam etti:

"Akdeniz sınırları içinde, halkın dini ve vicdani duygularıyla oynayarak dilenenlere karşı uygulamalarımız sürecek. Yurttaşlarımız da hassas davranmalı, dilenmeyi özendirmemelidir. Ancak bilinmelidir ki bu tür uygulamalar, böylesine ciddi bir sosyal soruna kalıcı çözümler üretemez. Elbette ülkelerinden kaçmak zorunda kalan bu insanlar da dilenmekten hoşnut değildirler. Bu noktada özellikle devlet ve hükümet yetkilileri ve yereldeki mülki idareciler, emniyet görevlileri sorumluluk alarak toplumsal bir sorun haline gelen bu yarayı iyileştirmek zorundadır. Devletin ve ilgili kurumların, bu insanların barınma, beslenme ve istihdam ihtiyaçlarına da çözüm üretmelidir. Aksi halde ilerleyen günlerde bizleri çok daha ciddi sosyal ve toplumsal riskler bekleyecektir."

CİHAN

Yorumlar