Dilek Kolat’a SPD Hakem Kurulu’ndan kötü haber

Berlin Eyalet Hükümeti’nin Sosyal Demokrat Partili (SPD) Uyum ve Çalışma Bakanı Dilek Kolat’ın aday olarak belirlendiği ilçe başkanlığı seçimlerinde usulsüzlükler yapıldığı tescillendi.

Google Haberlere Abone ol
Dilek Kolat’a SPD Hakem Kurulu’ndan kötü haber

Berlin Eyalet Hükümeti’nin Sosyal Demokrat Partili (SPD) Uyum ve Çalışma Bakanı Dilek Kolat’ın aday olarak belirlendiği ilçe başkanlığı seçimlerinde usulsüzlükler yapıldığı tescillendi.

Parti içinden kendisine iletilen belgeleri inceleyen SPD Hakem Kurulu, Şubat ayı sonunda gerçekleştirilen ve Kolat’ın Berlin Tempelhof-Schöneberg ilçe teşkilatı başkan adayı olarak gösterildiği seçimleri iptal kararı aldı. Karara gerekçe olarak ise, Kolat’ın yakın destekçilerinden birinin seçime katılan üç kişiyi etkilemek suretiyle ‘ayarlaması’, seçim manipülasyonunu fark eden bir delegenin aynı kişi tarafından tehdit edilmesi ve ikametlerin toplu halde Kolat’ın seçim bölgesi Friedenau bölgesine alınması olarak gösterildi. Yeni seçimlerin hangi tarihte yapılacağı konusunda ise bilgi verilmedi. Ancak Kolat’a karşı Anett Baron’un aday olmasına kesin gözü ile bakılıyor.

Geçen ay Dilek Kolat’a muhalif Friedenau ilçe teşkilatı başkanı Serge Embacher’in görüşlerine geniş yer veren Berlin’in en büyük yerel gazetesi “BZ”, SPD Hakem Kurulu'nun verdiği kararla ilgili olarak da “Dilek Kolat’ın ilçe teşkilatına adaylığında açıkça hile yapıldığı belirlendi.” ifadesini kullandı. Buna göre, Dilek Kolat’ın bakanlığından yılda yaklaşık yarım milyon Euro aldığı tespit edilen Kolat destekçisi Orkan Ö. isimli kişinin “Göçmenler için Mesleki Kalifikasyon Ağı (BQN)” çalışanı olduğu belirlendi.

Aynı kişinin Kolat’ın seçilebilmesi için delege olarak seçilen üç Türk gencini ‘ayarladığı’ ve usulsüzlükleri tespit eden diğer delegeyi de tehdit ettiği de parti hakem kurulu tarafından delil olarak kabul edildi. Kolat’ın seçilebilmesi için ayarlandığı belirlenen 46 kişinin de ikametlerini seçimin yapıldığı ilçeye almaları da kayıtlara geçirildi. Seçime katılan bir delegenin ev adresi olarak Kolat’ın büro çalışanının ev adresini vermesi de usulsüzlük iddiaları arasında yerini aldı.

Seçim usulsüzlüklerinin ortaya çıkmasının ardından Kolat’a yakın yönetim kurulu dile getirilen iddiaları geri çevirerek seçimlerin tekrarlanması talebini kabul etmemişti. Kolat hakem kurulu kararı sonrası halen sessizliğini koruyor. Bu arada yeni yapılacak seçimlerde Dilek Kolat’ınTempelhof-Schöneberg ilçe teşkilatı başkanlığına yeniden aday olacağına keskin gözü ile bakılıyor. CİHAN

Yorumlar