Dil-3 puanı Türkiye birincisi İyitütüncü: Bu iş inanç gerektiriyor

Gaziantep FEM Dershanesi, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) başarısını bir kez daha kanıtladı. Dil-3 puan türünde Beyzanur İyitütüncü Türkiye birincisi olurken, ilk yüzde de Gaziantep FEM'in 5 öğrencisi yer aldı. İyitütüncü, başarı...

Google Haberlere Abone ol
Dil-3 puanı Türkiye birincisi İyitütüncü: Bu iş inanç gerektiriyor

Gaziantep FEM Dershanesi, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) başarısını bir kez daha kanıtladı. Dil-3 puan türünde Beyzanur İyitütüncü Türkiye birincisi olurken, ilk yüzde de Gaziantep FEM'in 5 öğrencisi yer aldı. İyitütüncü, başarı için, sistemli çalışma ve inancın büyük gereklilik taşıdığına vurgu yaptı.

LYS sonuçları sonrasında Gaziantep FEM Dershanesi'nin elde ettiği dereceler de belli oldu. Buna göre, Beyzanur İyitütüncü Dil-3 puan türünde Türkiye birinciliğini elde etti. Mehmet Şerif Danışman MF-2'de Türkiye 11'incisi, Muhammed Türk, MF-3'de Türkiye 71'incisi, Fethiye Kübra Özdemir MF-2'de Türkiye 81'incisi , Ahmet Girişken de TM-3'de Türkiye 77'ncisi oldu. Sonuçlarla ilgili açıklama yapan Gaziantep Fem Dershanesi Merkez Şube Müdürü Zakir Kömürcü, başarının adresinin değişmediğini belirtti. Dereceye giren öğrencilere, öğrencilerin okul, dershane öğretmenlerine ve velilerine teşekkür eden Kömürcü, 7-17 Temmuz tarihleri arasında tercihlerin gerçekleştirileceğine dikkat çekerek, "Biz dershanemize gelen gelmeyen tüm öğrencilere ücretsiz yardımcı olacağız. Rehberlik servisimizden Gaziantepli tüm öğrenciler istifade edebilir. Öğrencilerimizi bu süre içerisinde dershanemize bekliyoruz. Allah öğrencilerimize arzu ettikleri yerleri kazanmayı nasip etsin." dedi.

Dil-3 puan türünde Türkiye birincisi olan Beyzanur İyitütüncü, iki senedir yoğun bir çalışma sürdürdüklerini kaydederek, "Dil bölümü olduğu için ayrı bir çalışma sistemi var. Diğer bölümlere göre çok daha farklı. Rehber öğretmenlerimizle birlikte belirli çalışma saatleriyle birlikte, etüt programlarına düzenli olarak katıldık. Hocalarımızın dediklerine uyduk." şeklinde konuştu. Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nde okumak istediğini dile getiren İyitütüncü, "Bu iş açıkçası çalışmadan olmuyor. Sistemli bir çalışma , hırs, inanç, gerektiriyor. En önemlisi de aile desteği gerektiriyor. Aile desteği bu konuda çok önemli." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar