Dikkat oyunu programı ihtiyaç sahibi çocuklara uygulanmaya başlandı

Bizim Yuva Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Aileye Mutluluk Yakışır" Projesi kapsamında dikkat dağınıklığı olan çocukları ilaçsız tadavi eden dikkat oyunu (Play Attention) programı ih.

Google Haberlere Abone ol
Dikkat oyunu programı ihtiyaç sahibi çocuklara uygulanmaya başlandı

Bizim Yuva Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Aileye Mutluluk Yakışır" Projesi kapsamında dikkat dağınıklığı olan çocukları ilaçsız tadavi eden dikkat oyunu (Play Attention) programı ihtiyaç sahibi çocuklara uygulanmaya başladı.

Bizim Yuva Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Uzmanı Kübra Şahin program hakkında bilgiler verdi. Dikkat oyunu çocuklarda kendilerini kontrol etme davranışlarını güçlendirmektedir diyen PDR Uzmanı Şahin, "Play Attention Programı ile hayatınızın büyük bir kısmını kapsayan çevre ile olan ilişkileri olumlu yönde değiştirebilmektedir. Çocukların sosyal ilişkilerinde daha sağlıklı ve aktif olmasını sağlıyor, çocuklara doğru davranışları öğretiyor. Bu oyun sayesinde çocuklar daha çok odaklanma, okuduğunu anlama ,organizasyon yapabilme ve daha az kıpırdanma davranışları bir kere kontrol edildikten sonra çocuklarımız okulda daha başarılı olacaklardır. Arkadaşlarıyla daha rahat iletişim kaynaşma sağlayabileceklerdir. Programdan yaralanan öğrenci sayısı hızla artıyor. Bu konuda yardım bekleyen aileleri derneğimize bekliyoruz." dedi.
CİHAN

Yorumlar