Dikkat! Hac kuraları çekiliyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2015 yılı haccı için kuralarının yarın çekileceğini açıkladı. Türkiye'den 55 bin 540 vatandaş hacca gidecek.

Google Haberlere Abone ol
Dikkat! Hac kuraları çekiliyor

2015 yılı hac kurası 12 Mart Perşembe günü saat 11:00’den sonra Ankara’da bilgisayar ortamında çekilecek ve neticeler tıpkı gün saat: 21.00’dan itibaren http://hac.diyanet.gov.tr/adresinden TC hüviyet numarasıyla sorgulanabilecek.

2007 yılından bu güne kadar kesintisiz kayıt yaptırıp kurasız hacca gidecekler ile 2008 yılı ve sonrasında ön kayıtlı olanlar için çekilecek kura neticesinde hacca gitmeye hak kazanacakların kati kayıtları 16-27 Mart 2015 tarihleri içerisinde il müftülüklerinde yapılacak. Kesin kayıt yaptıracakların kontenjan belgeleri 2007 yılından kalanlar öncelikli olmak üzere, kura neticesinde yapılacak sıralamaya kıyasla (internetteki sorguda yayınlanacak bulunan sıraya riayet edilerek) il müftülüklerince verilecek.

Hacı adaylarının durumlarını internetten sorgulayarak saptama ettikleri sıralarına kıyasla il müftülüklerine başvuru etmeleri gerekiyor. Bu sene muhakkak il müftülüğü önünde kendiliğinden paradigma oluşturulmayacak. Adaylar, 16-27 Mart 2015 tarihleri içerisinde müftülükteki paradigma numarası takip edilerek ve ad okunarak içeriye alınacak. Kontenjan belgelerini bizzat hacı adayının kendisi alacak, öteki birine muhakkak verilmeyecek. Hacı adayları kontenjan belgesini almaya gelirken yanında internetten kura sorgulama belgesini ve nüfus cüzdanının temelini getirecek.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar