DİKA'dan girişimcilere çağrı

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Tabip Gülbay, 2014 yılı destek bütçesinin 36 milyon lira olduğunu bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
DİKA'dan girişimcilere çağrı

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Tabip Gülbay, 2014 yılı destek bütçesinin 36 milyon lira olduğunu bildirdi. Siirtli girişimcilere bu destekten yararlanma çağrısında bulundu.

DİKA destek ofisinde gazetecilerle yapılan toplantıda konuşan Tabip Gülbay, "Ajansımız kendi bütçesi ile 2014 yılı mali destek programları için yaklaşık 20 milyon lira mali destek ve AB’den sağlanan yaklaşık 16 milyon lira ek kaynakla 36 milyon liraya çıktı. Daha önce Siirt Üniversitesi ile Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaklaşa hazırladığı toplam bütçe 3 milyon 200 bin Euro olan ‘Çağrı Merkezi Operatörlüğü Altyapısının Güçlendirilmesi’ projesini destekledik. 2014 yılı mali destek programından Siirt’in yararlanması için yatırımcılara sesleniyorum; çok önemli bir bütçe kaynağı var. Bu bütçeden Siirt ve Şırnak illerinin yararlanmasını bekliyorum. DİKA yatırım destek ofisimiz ilgili kurum ve kuruluşlara müteşebbisçilere proje ve mali destek sağlamaktadır. Öncelik olarak geri kalmış illerin kalkındırılması için kurulan DİKA’nın Siirt’e pozitif ayrıcalık sağlaması için yatırımcıların ayağı yere basan sağlam proje düşüncesiyle yatırım destek ofisine başvurması gerekir. Finansmanı Avrupa Birliği tarafından karşılanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ‘İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı’ teklif çağrısı kapsamında ajansımızın sunduğu proje teklifi başarılı bulunarak kabul edildi. Böylece ajansımız kendi bütçesi dışında bir kaynağı bölgeye kazandırmış oldu. Bu program ile 3’ü bölgemiz olmak üzere Türkiye Geneli 37 Proje teklifi kabul edildi." diye konuştu.

Siirt Proje Destek Ofisi Müdürü Ömer Mergen’in de katıldığı toplantı, soru cevap şeklinde sona erdi.
CİHAN

Yorumlar