DİGİAD, Afrikalı iş kadınlarını ağırladı

Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği (DİGİAD) TUSKON’un düzenlediği Türkiye – Doğu Afrika Ticaret Köprüsü kapsamında Türkiye’ye gelen Afrikalı iş kadınlarını ağırladı.

Google Haberlere Abone ol
DİGİAD, Afrikalı iş kadınlarını ağırladı

Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği (DİGİAD) TUSKON’un düzenlediği Türkiye – Doğu Afrika Ticaret Köprüsü kapsamında Türkiye’ye gelen Afrikalı iş kadınlarını ağırladı. İş kadınlarıyla sohbet eden DİGİAD yetkilileri birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Gaziantep ve Mardin’den sonra Diyarbakır'a çıkarma yapan Demokratik Kongo ve Kongo Cumhuriyeti'nden iş kadınları, Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Başkanı Alaaddin Korkutata ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Heyeti Diyarbakır'da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyleyen Korkutata, bu tür programları çok önemsediğini belirtti. Diyarbakır'ın sahabeler ve peygamberler şehri olduğunu anlatan Korkutata, kentin Türkiye'de en önemli şehirler arasında olduğunu kaydetti. Cumhuriyet'ten bu yana Diyarbakır'ın bir sanayi şehri olduğunu ifade eden Korkutata, daha önce bölgeye yatırımların az yapıldığını söyledi.

Çözüm süreciyle bölgeye yatırımcıların geldiğini belirten Korkutata, hizmet etmeye devam edeceklerini anlattı. TUSKUN'un Türkiye – Doğu Afrika Ticaret Köprüsü kapsamında bir araya geldiklerini Korkutata, heyetin ilk kez bölgeye geldiklerini söyledi. Korkutata, "Böyle programlar daha önce batı illerinde yapılıyordu. Doğu ve Güneydoğuya ilk kez böyle bir program yapıldı. Türkiye'nin ekonomisi son bir kaç yılda ilerliyor bundan TUSKON'un etkisi var. DİGİAD'ın 480 üyesi var. Hemen hemen her sektörden üyelerimiz bulunmakta ve bunların uluslararası iş potansiyeli olan Çin'e Afrika'ya Avrupa'ya ihracatı olan üyelerimiz var. Dünya artık globalleşti artık iş adamları dış ticarete açılması lazım. Biz bu konuda şanslıyız. Dünyanın her yerinde üyelerimiz var." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar