Didacta’da Almanya dışından meslek öğrencileri konuşuldu

Almanya'nın Baden Württemberg (BW) Kültür Bakanı Andreas Stoch (SPD), okullar ve üniversite eğitimi için federal hükümetten daha fazla katılım istedi.

Google Haberlere Abone ol
Didacta’da Almanya dışından meslek öğrencileri konuşuldu

Almanya'nın Baden Württemberg (BW) Kültür Bakanı Andreas Stoch (SPD), okullar ve üniversite eğitimi için federal hükümetten daha fazla katılım istedi. Okul öncesi eğitimden yüksek öğrenime kadar geniş bir konseptle hazırlanmış olan fuarda meslek eğitimi de öne çıkan temalar arasında yer alıyor.

Önceki gün Stuttgart’ta kapılarını açan ve cumartesi gününe kadar devam edecek olan Avrupa'nın en büyük eğitim fuarı kapsamında yapılan seminer ve konferanslar dizisinin bugünkü bölümünde eyalette aktüel bir gündem olan Almanya dışından meslek eğitimi alacak öğrenciler konusu işlendi. Bu kapsamda başta Avrupa Birliği (AB) ülkeleri olmak üzere Almanya dışından meslek eğitimi için öğrencilerin eyalette bulunan işletmelere yerleştirilmeleri konusu detaylarıyla ele alındı.

BW Ekonomi Bakanlığı, 2013 yılı sonuna kadar İspanya’dan 188 öğrenciyi eyalet genelinde meslek eğitimi yapması için getirmişti. Almanya genelinde de Federal İş Ajansı bünyesindeki girişimlerle Almanya dışından 400 öğrenci meslek eğitimi için Almanya’ya gelmişti.

Öte yandan Didacta 2014’te ev ödevleri ve sınıfta kalma konusu öne çıkan konular arasında yer aldı. Ev ödevi teknikleri, ders yardım metotları uzmanlar tarafından masaya yatırıldı. Dün grevlerden dolayı metro, tramvay ve otobüs seferlerindeki aksamalar Didacta Fuarı’na katılımı da olumsuz etkiledi. CİHAN

Yorumlar