Dicle Üniversitesi'nde gözaltılar devam ediyor

Dicle Üniversitesine yönelik operasyonda gözaltına alınan 38 kişi arasında rektör yardımcıları Prof. Dr. Eyigün, Prof. Dr. Bilici ve genel sekreter Tuna'da yer alıyor

Google Haberlere Abone ol
Dicle Üniversitesi'nde gözaltılar devam ediyor
Dicle Üniversitesine (DÜ) yönelik operasyonda gözaltına alınan 38 kişi arasında rektör yardımcıları Prof. Dr. Sabri Eyigün, Prof. Dr. Aslan Bilici ve genel sekreter Mustafa Tuna da bulunuyor.

Alınan bilgiye göre, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında yakalama kararı çıkarıldıktan sonra Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 55 kişiden 38'inin emniyetteki işlemleri sürüyor. 17 firarinin yakalanması için çalışma devam ediyor.

Gözaltına alınan 38 kişi arasında görevden alınan rektör yardımcıları Prof. Dr. Eyigün, Prof. Dr. Bilici, genel sekreter Tuna, eski rektör yardımcısı Prof. Dr. Aytekin Sır ile Tıp Fakültesi Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan da yer alıyor.

Prof. Dr. Bilici ile Prof. Dr. Alan, 12 Temmuz'da gerçekleştirilen rektörlük seçiminde aday olmuştu.
YÖK tarafından "yürütülen bazı soruşturmaların selameti açısından" görevden uzaklaştırılan, ardından da FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, dün çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Yorumlar