Dicle Nehri kenarında 'Herkes O’nu Okuyor'

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sas) hayatının öğretilmesi amacıyla ülke genelinde düzenlenecek olan 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasına Cizreli öğrenciler büyük ilgi gösteriyor.

Google Haberlere Abone ol
Dicle Nehri kenarında 'Herkes O’nu Okuyor'

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sas) hayatının öğretilmesi amacıyla ülke genelinde düzenlenecek olan 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasına Cizreli öğrenciler büyük ilgi gösteriyor.

Türkiye genelinde Peygamber Yolu Derneği’nce gerçekleştirilecek olan yarışma, herkes tarafından büyük ilgi görüyor. Öğrenciler başta olmak üzere toplumun bütün kesimlerinde büyük rağbet gören yarışma için sayılı günler kalırken, Şırnak’ın Cizre ilçesinde okuma salonlarına giden bir grup öğrenci, güneşli bahar havasında Kâinatın Efendisi'ni (sas) yaşamını anlatan kitapları Dicle Nehri kenarında okudu. Cizre İsmail Ebul-iz Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği bünyesinde SODES kapsamında faaliyet sürüten okuma salonları öğrencileri, ‘Herkes Onu Okuyor’ sınavına hazırlanıyor.

Okuma salonu öğretmenlerinden Yusuf Yiğit, “Okuma Salonu öğretmenleri olarak Herkes O’nu Okuyor yarışması hasebiyle zaman zaman öğrencilerimizle bir araya gelip kitap okuyoruz. İnsanlığın iftihar tablosu Hz. Muhammed’in (sas) hayatını öğrenmek ve hayatımıza tatbik etmek başlıca görevlerimizdir. Bu tür yarışmalar insanları harekete geçirmede sebep teşkil etmektedir. Okuma oranının düşük olduğu bu bölgede öğrencilerimizin kitap okumalarını sağlayarak kitap okuma alışkanlığı da kazandırmak amacındayız. En önemlisi de öğrencilerimiz Efendimiz’in (sas) hayatını öğreniyorlar. Sınavda çeşitli hediyelerin verilmesi öğrencilerimizi kitap okumaya daha çok teşvik etmektedir. Hedefte olan hediyeler amaç olmadığı gibi araç görevi gördüğünü de unutmamamız gerekir. Öğrenci velilerimiz de bu durumdan çok memnundur. Çocuklar da gözle görülür değişimi fark ettiklerini bizimle paylaşıyorlar. Amacımız, geleceğe okumuş bir nesil bırakmaktır. Bu sebeple öğrencilerimizin okumaları için her türlü yardımı yapmaya her zaman hazırız ve daima öğrencilerimizin yanında olacağız.” dedi.

Başka bir öğretmen Cuma Ali Hasipoğlu da “Okuma salonları bu bölgemizin en önemli yuvalarındandır. Eğitim bakımından çok önemli faaliyetlerde bulunduğu gibi öğrencinin zamanını boş geçirmesinin önüne de geçilmiş oluyor. Öğrencilerin sokaklarda boş gezmeleri, zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları amacıyla sosyal etkinlikler düzenliyoruz. Tarihi yerleri gezmek, futbol oynamak, piknikler düzenlemek gibi faaliyetlerde bulunmaktayız. Herkes O’nu Okuyor sınavı dolayısıyla da okuma etkinlikleri düzenliyoruz. Kitap okumanın sadece evde, sınıfta kısacası dört duvar arasında sınırlı olmadığını göstermek ve çevreye örnek teşkil etmek amacıyla zaman zaman parklara giderek kitap okumayı gerçekleştiriyoruz. Bu tür okuma faaliyetlerinin öğrencilerimiz için çok faydalı olduğunu görüyoruz. Öğrencilerimizin geleceği için yapılması gerekli olan her türlü faaliyeti yapıyoruz.” diye konuştu.

Okuma programına katılan 7. sınıf öğrencisi Emre Kırmızıgül de şunları söyledi: “Ben 'Efendimiz' kitabını okuyorum. Yarışmaya hazırlanıyorum ama zaten bu yarışmada kaybeden olmayacak, herkes Peygamber Efendimiz’in (sas) hayatını öğrenmiş olacak. Benim okuduğum kitapta sadece kişisel özellikleri yok, savaşlar da var, aile hayatı, eşleri de var. Bu kadar insanın böyle toplanıp, Peygamber Efendimiz (sas) hakkında bir şeyler öğrenmesi gerçekten güzel bir şey.”

Yarışmada ortaokul öğrencileri Rahime Kaya'nın "Efendiler Efendisi Hz. Muhammed", lise öğrencileri Dr. Reşit Haylamaz'ın "Efendimiz" kitabı ve Yetişkin kategorisinden de girecekler ise Fethullah Gülen'in "Sonsuz Nur" kitabını okuyor. Sınavların kategori birincilerine çeşitli ödüllerin verileceği yarışma, 24 Mart’ta sona erecek. Her yıl tekrar edilmesi planlanan kampanyanın sınavları 31 Mart-12 Nisan tarihleri arasında belirlenen sınav yerlerinde yapılacak. Sınav yerleri bir hafta önceden yarışmacılara bildirilecek. Ödül töreni ise 12 Nisan’dan sonra yapılacak.




CİHAN

Yorumlar