Dicle Elektrik’ten Nevruz hediyesi

Abonelerden gelen ‘Eski borçlarımızın faizi silinsin’ talebini değerlendiren Dicle Elektrik, özelleştirme öncesi alacaklarının gecikme zammını silmek için bir kampanya başlatma kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
Dicle Elektrik’ten Nevruz hediyesi

Abonelerden gelen ‘Eski borçlarımızın faizi silinsin’ talebini değerlendiren Dicle Elektrik, özelleştirme öncesi alacaklarının gecikme zammını silmek için bir kampanya başlatma kararı aldı. 40 gün sürecek olan kampanya, borcu olanlara ‘Nevruz Hediyesi’ olacak ve 21 Mart’ta (yarın) başlayarak, 30 Nisan’a kadar devam edecek.

Özelleştirme sonrasında abonelerinin eski borçlarına ait faiz yükünden kurtarmak için faizleri silerek, yeni ve temiz bir sayfa açılmasını sağlayan Dicle Elektrik, 2013’te açılan kampanyalardan haberdar olamayan veya değişik sebeplerle bu sürede borcunu ödeyemeyen aboneleri için ‘Nevruz Hediyesi’ olacak yeni bir kampanya başlattı. Kampanya ile özelleştirme öncesi döneme ait elektrik borçlarının faizi silinecek.

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta bulunan Dicle Elektrik abonelerinden, özelleştirme öncesi döneme ait borcu bulunanlardan “Düzenlenen kampanyadan haberimiz olmadı, yeni bir kampanya gerçekleştirin’’ ve ‘’Kampanyaya yetişemedik, yeniden düzenleyin’’ gerekçeleri ile ‘Faiz silme kampanyası’ düzenlenmesine yönelik yoğun talepler gelmeye başladı. Özellikle de kırsal kesimde köy abonelerinden gelen bu talepleri değerlendiren Dicle Elektrik, özelleşme öncesi döneme ait borcu olanları sevindirecek bir karar aldı.

‘NEVRUZ HEDİYESİ’ GİBİ KAMPANYA

Dicle Elektrik, gelen talepleri karşılamak üzere 21 Mart Nevruz’da başlayacak ve 30 Nisan’a kadar sürecek bir kampanya başlatma kararı aldı. ‘Nevruz Hediyesi’ tarzındaki kampanyadan, özelleştirmenin gerçekleştiği 30 Haziran 2013 tarihinden önceye ait borcu bulunan aboneler yararlanabilecek. Bu aboneler, borçlarını ödemeleri halinde, bugüne kadar borçlarının üzerine eklenmiş olan yasal faizlerin tümü silinecek. Borçlu abone, kampanya süresi içerisinde başvurduğu takdirde, sadece borcuna ait ana parayı ödeyecek.

Kampanyadan yararlanmak isteyen borçlu abonenin, öncelikle borcu olan ana paranın yüzde 25'ini peşin ödemesi gerekir. Abone, geri kalan borcunu ise taksitle ödeyebilecek. Kampanya koşulları ile ilgili olarak aboneler, 444 8 086 numaralı çağrı merkezi numarasından detaylı bilgi alabilecekler.

HUKUKİ TAKİBE UĞRAYANLAR DA YARARLANACAK

Hukuki takibe uğrayarak, hakkında icra takibi başlatılmış veya başlatılacak olan dosyaların muhatabı aboneler ile hukuki ve idari takibe uğrayan aboneler de kampanyadan yararlanabilecekler. Bu grup borçlular anapara, masraf ve vekalet ücreti karşılığında gecikme zammı veya faiz ödemeksizin borçlarından kurtulabilecekler. Aksi durumda abone araç, gayrimenkul, banka mevduat hacizleri ile karşı karşıya kalabilecek.



CİHAN

Yorumlar