Dicle EDAŞ 5 ilde 102 milyon liralık yatırım yapacak

Dicle EDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, kurumun 5 ilde toplam 102 milyon liralık yatırım yapacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Dicle EDAŞ 5 ilde 102 milyon liralık yatırım yapacak

Dicle EDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, kurumun 5 ilde toplam 102 milyon liralık yatırım yapacağını söyledi.135 bin 701 abonesi bulunan Batman’da, 51 bin 238 abonenin borcunu ödemediğine dikkat çeken Karagüzel, bu nedenle de elektrik kesme hakkını kullandıklarını söyledi.

Karagüzel, Genel Koordinatör Necat Tur, Batman İl Müdürü Tekin Türk ile diğer yetkililerin katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Dicle EDAŞ’ın üstlendiği 5 ilde 102 milyon liralık yatırım yapacaklarını belirterek sorunlu bir bölgede çalışacaklarını bildiğini ancak zaman içinde sorunları aşacaklarını söyledi.

Batman'da yüzde 75 oranında kayıp-kaçak olduğunu ifade eden Genel müdür, sağlıklı enerji verilebilmesi için master proje hazırladıklarını ancak, kaçak kulanım yüzünden sıkıntı yaşadıklarını belirtti.
Karagüzel, elektrik borcunu ödemeyenlerin elektriğinin kesileceğini ve 135 bin 701 abonesi bulunan Batman’da 51 bin 238 abonenin borcunu ödemediğini bu nedenle de elektrik kesme hakkını kullandıklarını açıkladı. "Ekiplerimiz hergün ortalama 450-500 kişinin elektriğini kesiyorlar. Toplam abone sayısından merkezde 29 bin 800 kişi bizi hiç tanımıyor, köylerdeki 20 bin aboneden ise 8 bin 700’ünden tahsilat yapamıyoruz. Kaçak kontrol ve denetimimiz aralıksız olarak devam edecek. Kontrolleri polisiye tedbirlerle ve kolluk kuvvetleri yerine kendi ekiplerimizle yapmayı tercih ediyoruz. Gerektiği yerde de destek alıyoruz” diyen Genel müdür, toplantıdan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar