DHKP-C davasında ÇHD'li avukatlar tahliye edildi

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) avukatlarının da yargılandığı terör örgütü DHKP-C davası kapsamında tutuklu bulunan 5 avukat tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol
DHKP-C davasında ÇHD'li avukatlar tahliye edildi

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) avukatlarının da yargılandığı terör örgütü DHKP-C davası kapsamında tutuklu bulunan 5 avukat tahliye edildi. Son tahliyeler ile birlikte davada tutuklu sanık kalmadı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen DHKP-C davasında örgüt üyeliği ve yöneticiliği suçlamasıyla yargılanan 5 ÇHD’li avukat daha tahliye oldu. Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından dava dosyasının gönderildiği İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’ne avukatlar tahliye talebinde bulundu. Talepleri değerlendiren mahkeme, sanık avukatlar ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, ÇHD İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay, Ebru Timtik, Barkın Timtik ve Günay Dağ'ın üzerlerine atılı suçun niteliği, delil durumu, delillerin toplanmış olması, savunmalarının alınmış olması, sabit ikametgah sahibi olması, delilleri karartma ihtimalinin bulunmaması, tutuklu kaldıkları süre ve benzer konumdaki sanıkların tutuksuz yargılanması, tutuklanma bir tedbir olması ve tutuklamadan beklenen gayeye bu aşamada ulaşılmış olmasını dikkate alarak tahliyelerine karar verdi.

Öte yandan, mahkeme hakkında yakalama kararı bulunan sanıklar Oya Aslan ve Özgür Yılmaz hakkındaki bu karar da kaldırıldı.
CİHAN

Yorumlar