DGB yeni başkanı Reiner Hoffmann oldu

Alman Sendikalar Birliği DGB’nin yeni başkanı Reiner Hoffmann oldu. Başkanlık koltuğuna oy çoğunluğuyla oturan Hoffmann delegelerden yüzde 93’ünün oyunu almayı başardı. Genel Kurula katılan 392 delegeden 365’i oyunu Hoffmann’a verdi....

Google Haberlere Abone ol
DGB yeni başkanı Reiner Hoffmann oldu

Alman Sendikalar Birliği DGB’nin yeni başkanı Reiner Hoffmann oldu. Başkanlık koltuğuna oy çoğunluğuyla oturan Hoffmann delegelerden yüzde 93’ünün oyunu almayı başardı. Genel Kurula katılan 392 delegeden 365’i oyunu Hoffmann’a verdi.

DGB’ye 12 yıldır başkanlık eden Michael Sommer bu kez adaylığını koymadı. Bir çatı organizasyonu olarak DGB’nin 6 milyondan fazla üyesi bulunuyor. Daha önce Maden Kimya ve Enerji Sendikası’nda görev yapan ve faaliyetlerini daha çok Brüksel’de Avrupa bazında yürüten 58 yaşındaki Reiner Hoffmann toplu sözleşme uzmanı olarak tanınıyor.

Seçildikten sonra başkan sıfatıyla yaptığı ilk konuşmada Hoffman daha fazla iş yeri, iyi iş ve daha fazla sosyal adalet için mücadele edeceğini söyledi. Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit bir mesaj yayınlayarak DGB’nin yeni şefi Reiner Hoffmann’ı kutladı. "İşçilerin haklarını koruyacak güçlü sendikalara ihtiyacımız var. DGB’nin bu görevi yeni başkan Reiner Hoffmann ile gayet iyi bir şekilde yerine getireceğine inanıyorum." diyen Başbakan Wowereit yeni başkana başarılar diledi.

Alman Sendikalar Birliği’nin çatısı altında değişik sektörleri temsil eden sekiz sendika bulunuyor. IG Metal ve hizmet sektöründeki çalışanların örgütlendiği ver.di sendikasının da dahil olduğu DGB geçtiğimiz yıllarda üye kaybetmekten yakınıyordu. Edinilen bilgilere göre sendikalar birliği geçen yıl da yüzde 0,14 oranında hafif şekilde üye kaybetti ancak yeni yıl ile birlikte yeni üye kazanımı hız kazandı, özellikle 27 yaşın altındaki genç çalışanlar sendikalara üye olmaya başladı. CİHAN

Yorumlar