Devletin zirvesine ithal araç ayarı

Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklik ile devletin zirvesinde ithal araç ayarı yapıldı. Cumhurbaşkanı, meclis başkanı, başbakan, bakanlar, genelkurmay başkanı, diyanet işleri başkanı, yüksek yargı kurumları başkanları ve generaller...

Google Haberlere Abone ol
Devletin zirvesine ithal araç ayarı

Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklik ile devletin zirvesinde ithal araç ayarı yapıldı. Cumhurbaşkanı, meclis başkanı, başbakan, bakanlar, genelkurmay başkanı, diyanet işleri başkanı, yüksek yargı kurumları başkanları ve generaller dahil devletin üst yönetimine zırhlı olanlar dahil olmak üzere yabancı menşeli araç alınabilecek.

Taşıt Kanunu 1 ve 2 sayılı cetvellerinde yer alan makamların alt düzeyindeki görevliler için zırhlı olanlar dahil olmak üzere ithal araç alınamayacak. Bu makamlar için yerli araç alınabilecek. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan düzenleme şöyle:

1- Ekli "237 Sayılı Taşıt Kanunu Kapsamında Edinilecek Taşıtların Menşei, Silindir Hacimleri ve Diğer Niteliklerinin Belirlenmesine Dair Karar'ın yürürlüğe konulması, Maliye Bakanlığı'nın 21/3/2014 tarihli ve 2510 sayılı yazısı üzerine, anılan kanunun 10'uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 2/6/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır.

5/1/1961 tarihli ve 237 sayılı Taşıt Kanunu'nu ekli (1) sayı cetvelde ve son iki sırasında belirtilenler hariç olmak üzere (2) sayılı cetvelde yer alan makamlar ile güvenlik önlemli (zırhlı) araçlar, koruma altına alınanlarla ilgili yönetmelik hükümlerine göre tahsis olunanlar ve idarelerin yurt dışı teşkilatları için yabancı menşeli binek veya station-wagon cinsi taşıt edinilebilir. Bunların dışında hibe dahil her ne surette olursa olsun yabancı menşeli binek ve station-wagon cinsi taşıt edinilemez.

2- Birinci fıkra kapsamındaki makam ve hizmetler hariç olmak üzere, edinilecek binek veya station-wagon cinsi taşıtların silindir hacimleri 1600 cc’yi geçemez.

3- Yerli muhteva oranı yüzde 50’nin altında kalan taşıtlar yabancı menşeli sayılır.

4- Binek ve station-wagon dışındaki taşıtlar hakkında yukarıdaki sınırlamalar uygulanmaz. Hizmet alımı suretiyle edinilecek taşıtların menşei ve silindir hacimleri hakkında 1’inci madde hükümleri uygulanır.

CİHAN

Yorumlar