Devletin ruhsatsız, 32 yıllık binası yıkılmaya başlandı

Antalya’da 10 yıla yakın bir süre atıl vaziyette duran il özel idare binasının yıkımına başlandı. Yıkım için ilk kazma törenle vuruldu. 2 ay içinde tamamlanması planlanan yıkım sonrasında alana park yapılacak. Yıkım töreni sırasına...

Google Haberlere Abone ol
Devletin ruhsatsız, 32 yıllık binası yıkılmaya başlandı

Antalya’da 10 yıla yakın bir süre atıl vaziyette duran il özel idare binasının yıkımına başlandı. Yıkım için ilk kazma törenle vuruldu. 2 ay içinde tamamlanması planlanan yıkım sonrasında alana park yapılacak. Yıkım töreni sırasına 32 yıllık kamu binasının ruhsatı bulunmadığı ortaya çıktı.

Yıkım için gerçekleştirilen törende konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, il özel idare binasının yıkımından sonra sahil kesiminde falezlerin üzerinde bulunan eski binaların yıkımı için de gerekli çalışmaları başlatacaklarını açıkladı. Ayrıca Cumhuriyet Meydanı civarında bulunan askeri alanların ve ordu evinin yıkımı için de girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Büyükşehir Kanunu’nun değişmesinden sonra il özel idare binasının kendilerine geçtiğini aktaran Türel, "Bu binayı görevi devralmamızdan iki ay sonra yıkıyoruz.” dedi. Türel binayla ilgili daha önceden bildiği bir bilgiyi de katılımcılarla paylaştı. Buna göre; söz konusu bina faal olduğu 20 yıl boyunca ruhsatı bulunmuyordu. Daha sonraki yıllarda da ruhsatsızdı. Türel bu yıkımla kullanım izni olamayan bir yapıyı da ortadan kaldırdıklarını kaydetti.

Vali Sebahattin Öztürk, tören sırasında yaptığı konuşmada yeşil alanların önemine dikkat çekti. İl özel idare binasının yıkımının bu açıdan önem arz ettiğini söyledi. Antalya’nın sadece deniz, güneş ve kumdan ibaret olmadığına vurgu yapan Öztürk, Antalya'nın birçok farklı güzelliğinin olduğunu ifade etti. Antalya’yı çirkinliklerden kurtarılması gerektiğini belirten Öztürk, “Bugün burada bir bakıma bizimle ilişkili olan, bu çirkin binanın ortadan kaldırılması için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Burada konu olan sadece yıkım için bir tören değil. Burada aynı zamanda bir şeyin yapımının da başlangıcını görüyoruz.” dedi.

Vali Öztürk yıkım için talimatı telsizle verdi. “Yıkım başlasın” anonsu üzerine iş makineleri yıkılacak olan binanın üzerine çıkarıldı. Vinç kullanılarak 14 katlı binanın üzerine çıkarılan iş makineleri daha sonra yıkıma başladı.

Yıkım ihalesi binadan çıkan hurdalara 357 bin lira teklif veren firma tarafından gerçekleştirilecek. Yıkımın 2 ay içinde tamamlanacak. 1982’de yapımı tamamlanan ve 20 yılı aşkın İl Özel İdaresi olarak hizmet veren bina 2004’te hasar gördükten kullanılmamaya başlandı. İl Özel İdare mülklerinin büyükşehir belediyelerine devredilmesiyle birlikte yıkım ihalesi gerçekleştirildi.

CİHAN

Yorumlar