Devleti zarara uğratan tıp merkezlerine operasyon: 45 gözaltı

Ellerine geçirdikleri kimlik numaraları ile sık sık sisteme giriş yaparak ve tahlil yapmış gibi göstererek haksız kazanç elde eden tıp merkezlerine operasyon düzenlendi. Şanlıurfa merkezli 6 ilde gerçekleşen operasyonda aralarında doktorlarında...

Google Haberlere Abone ol
Devleti zarara uğratan tıp merkezlerine operasyon: 45 gözaltı

Ellerine geçirdikleri kimlik numaraları ile sık sık sisteme giriş yaparak ve tahlil yapmış gibi göstererek haksız kazanç elde eden tıp merkezlerine operasyon düzenlendi. Şanlıurfa merkezli 6 ilde gerçekleşen operasyonda aralarında doktorlarında bulunduğu 45 kişi gözaltına alındı.

Bazı tıp merkezleri muayeneye gelen vatandaşların kimlik bilgilerini kullanarak sık sık sisteme giriş yaptıkları ve hayali tahlil yaptıkları ileri sürülüyor. Bu tıp merkezlerinin SGK’ya sunduğu faturaların aşırı abartıya kaçması üzerine şüphelenen SGK, bu tıp merkezlerini mercek altına aldı. Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığının talimarı ile yaklaşık 5 aydır bu tıp merkezlerini takibe alan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri incelemede, muayeneye gelen hastaların kimlik numarası üzerinde yapmadıkları tetkikleri yapılmış gibi göstererek SGK'dan bu işlemlerin bedelini tahsil edip, devleti zarara uğrattıklarını saptadı. Adına işlem yapılan hastalarla da yüz yüze görüşerek yapmadıkları tahlillerin faturalandırıldığını saptayan polisin incelemesinde ayrıca tıp merkezlerinin faturalarının kontrolünü yapan denetmenlerin de bu durumu görmezden geldiklerini belirledi. Teknik ve fiziki takibin ardından delilleri toplayan polis, bu sabah saatlerinde Şanlıurfa merkezli, İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Mardin'in de aralarında olduğu 6 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda denetçi, doktor ve eczacılarında aralarında bulunduğu 45 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesi’nde kontrolden geçtikten sonra sorgulanmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Şüphelilerin emniyetteki sorgusunun ardından adli mercilere sevk edilmesi bekleniyor.

CİHAN

Yorumlar