Devlete kariyer meslek alımları son 10 yılda 4,5 kat arttı

Kariyer danışmanı Kenan Unus, kamu kurumlarına kariyer meslek alımlarının son 10 yılda 4,5 kat arttığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Devlete kariyer meslek alımları son 10 yılda 4,5 kat arttı

Kariyer danışmanı Kenan Unus, kamu kurumlarına kariyer meslek alımlarının son 10 yılda 4,5 kat arttığını söyledi. Kamudaki kariyer unvanlarının uzman yardımcısı, uzman, kontrolör ve denetmen, müfettiş yardımcısı ve müfettişlikten oluştuğunu aktaran Unus, “Devlet, bu kadrolarda 2003 yılında 8 bin 774 kişi istihdam ederken Haziran 2013 itibariyle sayı 40 bin 222'ye ulaştı.” dedi.

İzmir'de Körfez Akademi Karşıyaka Şubesi Ege Üniversitesi (EÜ) İİBF konferans salonunda, "KPSS Alan Grubu" bilgilendirme semineri düzenlendi. Seminerde konuşan kariyer danışmanı Unus, kariyer mesleklerinin tanıtımı ve atamalar hakkında bilgi verdi. Atama sürecinin sırasıyla KPSS, kurum sınavı ve mülakat aşamalarından oluştuğunu, öğrencilerin öncelikle hangi kariyer mesleğini istediğini belirleyip o puan türündeki derslere ağırlık vermesi gerektiğini, sınav zor gibi görünse de az netle çok puan alınabileceğini anlattı. Bazı kurumların, kariyer mesleklerinde KPSS istemeden kendi yaptığı sınavlar da olduğunu hatırlatan Kenan Unus, bunların adli-idari hakimlik ve Sayıştay denetçiliği olduğunu söyledi. Kariyer mesleklerinde mülakat aşamasının önemli olduğunu ve mülakatsız hiçbir kurumun alım yapmadığını sözlerine ekledi.

Semineri düzenleyen EÜ Sosyal Araştırmalar Topluluğu (SOSAT) Başkanı Ahmet Aydın ise sonunda yaptığı değerlendirmede, “KPSS yolundaki öğrenci arkadaşlarımız açısından çok verimli bir etkinlik yaptık. Bilgi ve tecrübelerini bizimle paylaşan Körfez Akademi’ye çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. Yoğun katılımın olduğu seminerin sonunda, sürpriz hediyeler çekilişle sahiplerini buldu. CİHAN

Yorumlar