Devlet yardımlarında aşırılığa karşı beyan şartını kaldıracak

Almanya'da Federal Aile Bakanı Manuela Schwesig (SPD), devlete yardım başvurusunda bulunan dernek ve inisiyatiflerden talep edilen anayasaya bağlılık ve aşırılığa karşı beyan şartının kaldırılacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Devlet yardımlarında aşırılığa karşı beyan şartını kaldıracak

Almanya'da Federal Aile Bakanı Manuela Schwesig (SPD), devlete yardım başvurusunda bulunan dernek ve inisiyatiflerden talep edilen anayasaya bağlılık ve aşırılığa karşı beyan şartının kaldırılacağını açıkladı. Schwesig, selefi Kristina Schröder'in başta aşırı sağ olmak üzere ırkçı grupların devlet yardımını almalarını engelleme düşüncesiyle hayata geçirilen “Aşırılığa Karşı Beyan” uygulamasını kendi bakanlığı döneminde devam ettirmeyeceğini belirtti.

Eski Aile Bakanı Schröder, Aile Bakanlığı'ndan yardım talep eden inisiyatiflerin ve proje ortaklarının anayasaya bağlılıklarını denetlettirmeye açmalarını istiyordu. Muhalefet ve sivil toplum kuruluşları CDU'lu politikacı Schröder'in uygulamasını bütün dernekleri ve inisiyatifleri şüpheli hale getirdiği için sert dille eleştirmişlerdi.

Yeni Aile Bakanı Schwesig'de geçtiğimiz yıl bir gazeteye yazdığı makalede “Schröder, demokrasi projesinde çalışan herkesi şüpheli konuma itiyor.” sözleriyle uygulamanın haksızlığa sebebiyet verdiğini ifade etmişti. Spiegel'e konuşan Schwesig, görev süresince demokrasi ve toleransın ana gündem maddelerinden biri olacağını belirterek, aşırı sağ tehlikenin sadece Doğu Almanya'nın sorunu olmadığını, bütün ülke genelinde mücadele edilmesi gerektiğini kaydetti. CİHAN

Yorumlar