Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü: Konunun takipçisi olacağız

Ankara Macunköy'de Devlet Tiyatrolar (DT) İrfan Şahinbaş atölye sahnesinin bulunduğu alandaki ağaçlar, dün gece ani bir baskınla kesildi.

Google Haberlere Abone ol
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü: Konunun takipçisi olacağız

Ankara Macunköy'de Devlet Tiyatrolar (DT) İrfan Şahinbaş atölye sahnesinin bulunduğu alandaki ağaçlar, dün gece ani bir baskınla kesildi. Yüzlerce ağaç ve çalı türünün yıkıldığı baskında, kümeste bulunan 50'ye yakın tavuk, tavus kuşu, güvercin ve sülün de telef oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, konunun takipçisi olacaklarını belirtti. Açıklamada, "Genel Müdürlüğümüz sorumluların gerçekleştirdikleri bu kabul edilemez fiillerin gerektirdiği her türlü mali, idari ve cezai yaptırıma uğratılmasının takipçisi olduğu gibi, meydana gelen zarar ve tahribatın giderilmesi ile alanın yeniden ihyası için gerekli önlem ve tedbiri de alacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Devlet Tiyatroları'nın 60 yılı aşkın süredir kullandığı İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi'nin de içinde bulunduğu Devlet Tiyatroları Macunköy Tesislerine, sabaha karşı saat 03.00 sıralarında izinsiz bir şekilde girilmiş ve ağır hasar oluşturulduğu bilgisi verildi. İş makineleriyle bütün ağaçlar, mermer zeminler ve kurumun yemekhanesinin arka duvarı tahrip edildiği belirtilen açıklamada, "Daha önce de aynı şekilde Devlet Tiyatrolarının Atölye Sahneleri’nin ve atölyelerinin bulunduğu tesise gece yarısı adeta baskın yaparak giren şirket yüzü aşkın ağacı kesmişti. Yenimahalle kaymakamlığının 13.03.2014 tarihli meni müdahale kararına ve Ankara 12.İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararına rağmen hukuka aykırı bir şekilde araziye girilmiş ve bütün ağaçlar katledilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Konuyla ilgili Ostim Şehit Kadir Özcan Polis Merkezi Amirliği’ne suç duyurusunda bulunulduğuna değinilen açılamada, olay yerine gelen polisler olaya müdahale etmek istemişler ancak polislerin üzerine kepçe sürülerek yıkım devam ettirilmiş ve takviye ekip gelene kadar bütün ağaçlar katledildiği bilgisi verildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Genel Müdürlüğümüz sorumluların gerçekleştirdikleri bu kabul edilemez fiillerin gerektirdiği her türlü mali, idari ve cezai yaptırıma uğratılmasının takipçisi olduğu gibi, meydana gelen zarar ve tahribatın giderilmesi ile alanın yeniden ihyası için gerekli önlem ve tedbiri de alacaktır. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik de konuya yüksek hassasiyet göstermektedir ve konunun takipçisi olunmasını istemiştir."
CİHAN

Yorumlar