"Devlet memurlarının iş güvencesi tehdidine seyirci kalamayız"

Türk Eğitim-Sen Bafra Şube Başkanı İbrahim Akekmekçi kamu çalışanlarının iş güvencelerinin hükümet tarafından tehdit edildiğini öne sürerek, "Devlet memurlarının iş güvencesi tehdidine seyirci kalamayız.

Google Haberlere Abone ol
"Devlet memurlarının iş güvencesi tehdidine seyirci kalamayız"

Türk Eğitim-Sen Bafra Şube Başkanı İbrahim Akekmekçi kamu çalışanlarının iş güvencelerinin hükümet tarafından tehdit edildiğini öne sürerek, "Devlet memurlarının iş güvencesi tehdidine seyirci kalamayız." dedi.

Akekmekçi, sendika binasında yaptığı açıklamada, kamu çalışanlarının iş güvencesinin hükümet tarafından açıkça tehdit edildiğine dikkat çekti. Akekmekçi, devlet memurluğu kavramının, çalışanların en önemli kazanımı olduğunu ifade etti. Akekmekçi, devlet memurluğu kavramı ortadan kaldırılırsa tüm hakların ellerinden alınacağına dikkat çekti. Herkesin, nasıl bir tezgâhla karşı karşıya olduklarını ifade eden Akekmekçi, Türk memuruna nasıl bir gelecek hazırlandığının görülmesi gerektiğini kaydetti.

Akekmekçi, “Ülkemiz Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluğuyla çalkalanırken, bakanlar, milletvekilleri peş peşe istifa ederken, hükümet her şeyi bir kenara bırakıp çalışanına adeta düşman kesilmiş, devlet memurluğu güvencesini ortadan kaldırmak istiyor. Biz zaten başından beri bunların kafalarının ardında böyle bir niyet taşıdıklarını biliyoruz. Bu düşüncelerini zaten kamuoyuyla da zaman zaman paylaşıyorlar. Memurları küçük düşüren ifadeleri kullanmaktan dahi sakınmıyorlar.” şeklinde konuştu.

“Gece gündüz demeden, mesai gözetmeden canhıraş şekilde vatandaşa sağlık hizmeti veren ve bu kadar fedakârlığa rağmen şiddete maruz kalan ve hatta canını kaybeden memurlarının fedakârlığını gören bir Başbakan böyle mi konuşur?” diyen Akekmekçi, “Tetikçiliğini yaptırdığı yandaş sendikayı hormonlayarak şişiren ve bunun üzerinden memuru kontrol etme azmindeki bir Başbakan’dan başka nasıl bir açıklama beklersiniz?” diye sordu.

“İŞ GÜVENLİĞİMİZ TEHLİKEDE”

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un iki yılı aşkındır üstüne basa basa ‘iş güvencemiz tehlikede’ dediğini hatırlatan Akekmekçi, memur üyelerini bu konuda bilinçlendirmeye çalıştıklarını dile getirdi. “Devlet memurunun, Cumhuriyet tarihi boyunca elde ettiği en büyük kazanımı iş güvencesidir. Anayasa'nın 128'inci maddesinin ve 657 Sayılı DMK’nın değiştirilerek iş güvencemizin elimizden alınmasına asla müsaade etmeyiz. Bilinsin ki bu noktada her türlü eylemi meşru kabul ederiz.” diyerek, çok net ve sert şekilde tavırlarını ortaya koyduklarını hatırlattı.

“MEMURUN LEHİNDE SÖZLERİ YOK”

Açıklamasında, hükümetin icraatlarına destek veren sendikaya da göndermede bulunan Akekmekçi, şöyle konuştu: “Hormonla şişirilmiş ve kendini hükümetin her icraatını tevil etmekle mesul kabul etmiş olan malum sendika ne yapıyor? Yıllardır, kamu çalışanının hak ve kazanımları için yapılan eylemlere destek vermedikleri gibi, Hükümetin safında yer tutmadılar mı? On yılı aşkın iktidarı süresince defalarca memura bindiren Sayın Başbakan'a tek bir çift söz söyleyebildiler mi? Bu kadar rezalet yaşanırken, kamu çalışanlarının iş güvencesi kaldırılmaya çalışılırken, kamu çalışanları pastadan hak ettiği payı alamazken biz sessiz kalamayız. Gereken tepkimizi göstereceğiz. Devlet memurluğu güvencemizi elimizden almalarına izin vermeyeceğiz. İktidarın oluşturmaya çalıştığı kölelik düzenine, ne bizler ne de Türk halkı müsaade etmeyecektir. Buradan bu zihniyete ve yandaşlarına sesleniyoruz. Adalet bir gün size de lazım olacak. İşte o zaman Anayasa'nın 128. Maddesinin ne anlama geldiğini daha iyi anlayacaksınız.’’



CİHAN

Yorumlar