Devlet Halk Dansları Topluluğu yine Mamak’ta

Devlet Halk Dansları Topluluğu ikinci kez Ankara Mamak Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde sahne aldı.

Google Haberlere Abone ol
Devlet Halk Dansları Topluluğu yine Mamak’ta

Devlet Halk Dansları Topluluğu ikinci kez Ankara Mamak Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde sahne aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen gösteriyi çok sayıda vatandaş izledi.

    Programda Anadolu'dan esintiler taşıyan birbirinden güzel dans gösterisi izleyenlerin beğenisini kazandı.
Anadolu'nun renklerinin ilçe halkı ile buluşturulduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mesut Akgül, “İlgiyle izlenen ve beğenilen bu tür programları başta ilçede yaşayanlar olmak üzere tüm vatandaşlarla buluşturmaya devam edeceğiz. Eğitim kültürel etkinliklerimiz artarak devam edecek.” dedi.

    Silifke, Trakya, Bingöl, Dinar, Trabzon, Bitlis ve Kırşehir yörelerine ait birbirinden güzel oyunlar programı izlemeye gelen konukların beğenisine sunuldu. Genel Sanat Yönetmeni Yıldız Çankaya Sargın’ın yönetimindeki topluluk 90 kişilik kadrosuyla Türk halk danslarının bütün inceliklerini ve renklerini özenle sundu. Dansların yanı sıra Türk Halk Müziği sanatçılarından Yeşim Karaibrahimoğlu ve Zafer Albayrak da verdikleri kısa konserle geceye renk kattı. Gösterinin ikinci bölümünde yeniden sahne alan topluluk, zeybek ve Kafkas sololarının yanı sıra çiftetelli, halay, Roman, Balkan ve Kafkas yöresi oyunları sahneledi. CİHAN

Yorumlar