Devlet Halk Dansları Topluluğu, Tarsus'ta konser verdi

Mersin'in Tarsus İlçe Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı13. Mersin Uluslararası Müzik Festivali etkinlikleri kapsamında sahne alan Devlet Halk Dansları Topluluğu ve Türk Halk Müziği sanatçıları, sanatseverlerle buluştu.    Tarsus..

Google Haberlere Abone ol
Devlet Halk Dansları Topluluğu, Tarsus'ta konser verdi

Mersin'in Tarsus İlçe Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı13. Mersin Uluslararası Müzik Festivali etkinlikleri kapsamında sahne alan Devlet Halk Dansları Topluluğu ve Türk Halk Müziği sanatçıları, sanatseverlerle buluştu.

    Tarsus 75. Yıl Kültür Merkezi’nde sahne alan Devlet Halk Dansları Topluluğu Türkiye'nin farklı yörelerine ait oyunları muhteşem bir performansla sergiledi. Türk Halk Müziği sanatçıları Yeşim Karaibrahimoğlu ve Sıtkı Akın'ın buram buram Anadolu kokan türküleriyle konsere gelen sanatseverleri bir araya geldi. Sanatçılara Tarsuslular alkışlarla eşlik etti. Gösteri öncesi konuşan Mersin Uluslararası Müzik festivali Sanat Remzi Buharalı, Festivale destek veren sivil toplum örgütü ve kamu kurumlarına teşekkür etti.

    Program sonunda sanatçıları tebrik eden Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus’un her dönemde kültür ve sanat merkezi olduğunu söyledi. Başkan Can, "Geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan, dünyanın merkezi dediğimiz Tarsus, birçok kültürel değeri de bünyesinde barındırmaktadır. Bu nedenledir ki, Tarsus Belediyesi kültürel ve sanatsal faaliyetlere imkanlar el verdiği sürece her zaman destek olmuştur. Festival kapsamında şehrimize gelen Devlet Halk Dansları topluluğu dünyada ülkemizi bir bayrak gibi temsil etmektedir. Bize güzel bir programa yaşattıkları için Devlet Halk Dansları Topluluğuna ve bu festivalde emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

        

    Başkan Can, sanatçılara ve sanat yönetmenlerine günün anısına çeşitli hediyeler verdi. CİHAN

Yorumlar