Devlet Bahçeli'den 'Kürt ve çözüm' çıkışı

"Kürt kökenli kardeşlerimi dışlayan bir millet gerçeği olamayacaktır" MHP Genel Başkanı Bahçeli, sıkıntıların, haklı ve meşru beklentilerin, Türkiye'nin milli birliği, bölünmez bütünlüğü çerçevesinde makul çözümlere kavuşturulmasının mümkün ve münasip olduğunun altını çizdi

Google Haberlere Abone ol
Devlet Bahçeli'den 'Kürt ve çözüm' çıkışı

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 12'inci Büyük Olağan Kongresi'nde Kürt meselesiyle ilgili çıkışlarda bulundu. "Kürt kökenli kardeşlerimi dışlayan bir millet gerçeği olamayacaktır. Türklük ise Türkiye ile Türk milletinin ana omurgasıdır." diyen MHP Genel Başkanı, sıkıntıların, haklı ve meşru beklentilerin, Türkiye'nin milli birliği, bölünmez bütünlüğü çerçevesinde makul çözümlere kavuşturulmasının mümkün ve münasip olduğunun altını çizdi.

Türk milletinin muazzam bir hazine, bin yıllık kardeşliği esas alan, ayrım ve ayrımcılık kabul etmeyen ulu bir çınar olduğunu belirten Bahçeli, şöyle konuştu: "Türkler ve Kürtler arasına nifak sokmak şerefsizliktir, hıyanettir, büyük bir kötülüktür. Kürt kökenli kardeşlerimi dışlayan bir millet gerçeği olamayacaktır. Türklük ise Türkiye ve Türk milletinin ana omurgası, ana iskeletidir. Bozkurt işareti, doğudan batıya, kuzeyden güneye büyük bir aile olan aziz Türk milletinin tarihi sembolüdür. Bu sembolü yapan askerlerimizin cezalandırılmasını isteyenler ya hain ya da müstevlilerin geride kalan tortuları, bugünkü torunlarıdır. PKK'lı hainler, aslında en büyük kötülüğü Kürt kökenli kardeşlerimize yapmışlardır. Türk milletinin ayrılmaz bir parçası olan Kürt kökenli kardeşlerimiz, ortak geleceğimizin ayrılıkta ve ayrışmada değil, ortak değerler etrafında birleşme ve bütünleşmede olduğunu görmüşler, hainlere kapılarını sürgülemişlerdir. Hepsiyle övünüyorum, hepsiyle gurur duyuyorum, hepsini selamlıyorum."

"Vatan birdir, millet birdir, devlet birdir, bayrak birdir, dil birdir; hepsi Türk milletinin eseri, hepsi milli namusa emanettir. Başkentimiz Ankara'dır, bağımsızlığımızın manzum eseri İstiklal Marşı'mızdır. Bizim için herkes eşittir, Türkiye'dir." diyen Bahçeli, Türk milletinin geleceğinin ay yıldızlı al bayrağın altında olduğunu vurguladı. Devlet Bahçeli sorunların, sıkıntıların, haklı ve meşru beklentilerin, Türkiye'nin milli birliği, bölünmez bütünlüğü çerçevesinde makul çözümlere kavuşturulmasının mümkün ve münasip olduğunun altını çizdi.

Yüz yıl önce Mondros Mütarekesi'nin konuşulduğunu, yedi düvelin Türk topraklarını işgalinden dert yanılıp, feryat edildiğini anımsatan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bundan yüz yıl sonra, yani 2123'de, Türkiye Cumhuriyeti, uzay araştırmaları yapan, genetik ve teknolojik kalkınmayı başarmış, her vatandaşını insanca yaşatan, dünyada hükmü geçen ilk üç devletten birisi olmalıdır, bizler göremesek de imanla söylüyorum ki bu uzak hedef gerçekleşecektir. Gelecek Türk asrı, geleceğin gücü Türkiye'dir. Gelecek Türk-İslam toplumlarının küflü prangalarını söküp atmasına sahne olacaktır. Din tacirlerinden kurtulup, hainleri yok edip, taassup bekçilerini ayıklarsak Türk-İslam ülküsü Türkiye'nin ve komşu coğrafyaların bayraktarlığı göreviyle İlayı Kelimetullah mührünü cihana vuracaktır. İşte Kızıl Elma o zaman cevabını bulacak, o halde amacına ulaşacaktır."

Yorumlar