Devir işlemsiz motosiklet sattı, boyundan büyük tahsilât makbuzu kesildi

Kahramanmaraş’ta, 18 yıl önce devir işlemsiz motosiklet satışı gerçekleştiren vatandaşa boyundan büyük tahsilât makbuzu kesildi.Kendine ait olmayan ancak ruhsat sahibi olduğu için motosikletin vergi borcu ve cezalarını ödeyen vatandaş,...

Google Haberlere Abone ol
Devir işlemsiz motosiklet sattı, boyundan büyük tahsilât makbuzu kesildi

Kahramanmaraş’ta, 18 yıl önce devir işlemsiz motosiklet satışı gerçekleştiren vatandaşa boyundan büyük tahsilât makbuzu kesildi.

Kendine ait olmayan ancak ruhsat sahibi olduğu için motosikletin vergi borcu ve cezalarını ödeyen vatandaş, vergi dairesinde 180 santim boyundaki tahsilât makbuzuyla karşılaşınca şaşkınlığını gizleyemedi. 2009 yılından 2014 yılına kadar ödenmeyen motorlu taşıt vergisi yüzünden 15 ile 45 TL arasında değişen toplam bin 100 lira borç ödediğini ifade eden vatandaş, satış işlemi yapacak taşıt sahiplerine devir işlemsiz satış yapmamaları tavsiyesinde bulundu.

Kahramanmaraş’ta gazetede dağıtım şefi olarak görev yapan Mustafa Poyraz, 1996 yılında işi gereği sıfır motosiklet satın aldı. İki yıl sonra motosikleti satışa çıkartan Poyraz, müşteri olan kişinin sözüne güvenerek devir işlemsiz motosikleti sattı. Aradan uzun yıllar geçmesine rağmen motosikleti alan kişinin 5 yıllık motorlu taşıtlar vergisini ödememesi yüzünden Poyraza, vergi ödeme bildirimi geldi. Haciz gelmemesi için motosikletin 2009 yılından 2014 yılına kadar olan vergi ve ceza borçlarını ödeyen Poyraz, yeni ruhsat çıkartarak motosikleti hurdaya ayırdı.

Hatası yüzünden vergi dairesinden boyunu aşan makbuz çıktığını belirten Poyraz, “1996 yılında sıfır motosiklet almıştım, 2 yıl sonra aynı motoru sattım. Fakat devrini vermedim, sattığım kişi yabancı olmadığı için daha sonra alacağını söyledi ama bir daha gelmedi. O yıldan sonra maliye bildirimleri geliyordu, toplamda bin 100 TL vergi ödedim. 400 TL bu gelen daha önce de 680 TL ödemiştim, şimdi yeniden ruhsat çıkarttırdık ve hurdaya ayırdık.” dedi.

Sattığı motosikletin borcunu ödemek için vergi dairesine gittiğini ve sürekli çalışan yazıcıyı görünce bozulduğunu zannettiğini ifadeden Poyraz, şöyle konuştu: “Yazıcı sürekli çalışıyordu, ben takıldığını zannettim, görevli memur, takılmadığını, tahsilât makbuzlarının tamamının bana ait olduğunu söyledi. 180 santim boyunda bana vergi tahsilât makbuzu çıktı. Benim boyum 169 santim, makbuz boyumu aştı. Sattığım aracın vergi borcu küçük bir hatamdan dolayı boyumu aştı. Taşıt satacaklara tavsiyem; anlaştıkları fiyattan 100 TL aşağı versin ama satışı devriyle birlikte versin.”

CİHAN

Yorumlar