Develioğlu'nun ağzından Kabataş'taki saldırı anı

Gezi olayları sırasında Kabataş'ta bir grubun saldırısına uğrayan Zehra Develioğlu, polis ifadesinde yaşadığı kâbus dakikalarını anlattı:

Google Haberlere Abone ol
Develioğlu'nun ağzından Kabataş'taki saldırı anı

Gezi olayları sırasında Kabataş'ta protestocu bir grubun saldırısına uğrayan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nun gelini Zehra Develioğlu, polis ifadesinde Kabataş İskelesi'nde 52 saniye birlikte kalan saldırgan grubun kendisine yönelik saldırısını anlattı.

Develioğlu'nun vakadan kısa bir zaman sonra poliste verdiği ifadenin detayları şöyle: 

PİKNİKTEN DÖNÜYORDUM: Büyükada'da ailem ile piknik yaptık. İDO ile Kabataş'a geldim. Telefonumun şarzı bittiğinden eşimi bir büfeden aldığım telefon kartıyla arayıp, gelip beni almasını söyledim. Telefon kulübesinin yakınında ellerinde pankart ve flamalar bulunan protestocuların sataşmaları başladı. Beni göstererek "Şuna bak" dediler. Hemen oradan uzaklaştım. Yolun karşısına geçerken başörtülü bir bayan ve babası olduğunu düşündüğüm insana saldırdılar.

TOKATLA YERE DÜŞTÜM: Ben eşimi beklerken kalabalık gruplar Karaköy'den İnönü Stadı'na doğru ilerliyor sağa sola sataşıyor, kendilerine karşılık verenleri tartaklıyordu. Ben yol kenarındaki direğin birlikte kenara çekilmiştim. Sağ tarafımdan bay ve bayanların bulunduğu bir küme geliyordu. Grubun önündeki üstünde Che Guavera resmi bulunan bodyli ve açık mavi kotlu bir bayan başörtümü kaldırıp yüksek sesle küfürler etti. Gruptan bir bay yanıma gelip yanağıma katı bir tokat attı. Elimde bebek arabası olduğundan onun eşkalini göremedim. Sırtüstü yere düştüm. Kalabalık etrafımı çevirdi. Hakaret edip, tükürmeye, tekmelemeye başladılar. Bu sırada hafif kilolu bir tanesi bebek arabasını tutarak sallıyordu. Arabadaki kızım aşağı yukarı zıplıyordu. Bu kişilerden kurtulup kızımın yanına gidemedim. Başımı yere sırtımı yukarı verecek biçimde kapaklandım. Gözümü açamıyor, kafamı kaldıramıyordum.

BİRA İÇİYORLARDI: Üç dört şahıs üzerime idrarlarını yaptı. Bir bayan "Başörtüsüne i....n" diye bağırıyordu. Ben şahıslardan emekleyerek kaçmaya çalıştım lakin başaramadım... Bana cinsel saldırıda bulunan, darp ve hakaret edenlerin peşinden baktığımda ellerinde bira şişeleri vardı. Şişeleri tokuşturup içtiklerini ve kahkahalar atarak güldüklerini gördüm.

HEMEN ANLATMADIM: Bir zaman sonra eşim geldi. Birlikte vasıtaya yürüdük. Ben ağlıyordum lakin hadise yerinden gene öteki bir küme geçti. Eşimin Şayet yaşadıklarımı anlatırsam onlarla tyükselişacağını düşündüğüm için derhal anlatmadım. Arabamıza bindikten sonra da ağlamayı sürdürdüm. Stadın üzerindeki tünele geldiğimizde eşime yaşadıklarımın bir tarafını anlattım. Eşim devamlı sorular sorarak detaylarını öğrenmek istiyordu. Eve gidince derhal duşa girdim ve bacaklarımda fazla fazla sayıda morluk olduğunu gördüm. Ertesi gün hadise anında üzerimde bulunan elbiseleri çamaşır makinesine attı ve temizlensinler diye 4-5 defa üst üste yıkadım. Eşime anlatmadığım detayları daha sonra kayınvalideme anlattım ve ailem her şeyi öğrenmiş oldu. 

'SÜTTEN KESİLDİM'

Bu olaydan ötürü psikolojim bozuldu. 3-4 gün evden hiç çıkamadım. Yaşadığım korku itibarı ile bebeğimi emziremedim, sütüm kesildi. Evimden dışarı çıktığımda dahi taraf yana iki insan görsem sanki bana saldıracaklarmış bu şeklinde düşünmekteyim. Kendimi iyi hissetmeye başladıktan sonra savcılığa şikâyette bulundum.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar